Tomålsscoreren måtte avbryte FIFA 22-kamp for å rekke avspark

Diogo Jota kunne fort ha blitt hat-trick-helt mot Southampton, men det ble med to scoriner for portugiseren, som nå er oppe i sju mål i Premier League denne sesongen.

Etter Liverpools andre 4-0 seier på en uke i Premier League, ble tomålsscorer Diogo Jota intervjuet av Sky Sports. Der konstaterte han at de røde hadde gjort en god kamp. 

– Til syvende og sist var dette en god kamp av oss. Vi omstilte oss greit til at Southampton stilte med tre bak. De forandret dette igjen i andre omgang. Vi utnyttet dette. I første omgang fikk vi rom å boltre oss i. Vi holdt buret rent også, så det var en god prestasjon, konstaterte portugiseren.

– Det er alltid enklere når du får en god start, med en scoring på hjemmebane. Vi husket fra tidligere at vi har ledet 2-0 uten å vinne kampen, men det klarte vi i dag, og det er viktig. Det viktiste er at vi vinner, la han til.

Sesongens raskeste Premier League-mål

Jota gjorde Liverpools to første mål, som kom med en halvtimes mellomrom i første omgang. Det første etter to minutter og det andre etter 32 minutter. Det første målet kom etter 97 sekunder, og er det raskeste i Premier League denne sesongen. Det er også Liverpools raskeste mål i Premier League siden april 2019, da Liverpool scoret etter bare 15 sekunder mot Huddersfield.

På den første scoringen kastet han seg frem og ekspederte ballen i nettmaskene. Andy Robertson kombinerte strålende med Sadio Mané ute på venstrekanten og senegaleseren fant sin skotske lagkamerat på full fart ned mot dødlinja. Robbo bare pisket ballen inn foran kassa, og der kastet Jota frem høyrebeinet og tuppet ballen i nettmaskene!

Da han gjorde 2-0 kunne Jota sette ballen i tomt mål etter vakkert Liverpool-spill. Jordan Henderson slo en strålende stikker mellom beina på Salisu og slapp dermed fri Salah. Egypteren satte fart ned mot dødlinja og banket ballen lavt inn foran mål.  På bakre stolpe hadde Jota lurt seg fri, og portugiseren kunne dermed bare spasere inn sitt sjuende mål for sesongen.

– Jeg er heldig som får spille for et godt lag. Heldigvis scorer jeg mål. Forhåpentligvis fortsetter jeg med det.

– Vi klarte dette selv med endringene vi gjorde etter Champions League-kampen. Det er viktig at vi har alle ombord. Denne måneden skal vi spille en kamp hver tredje dag. Vi må bare stå på videre.

Måtte avbryte FIFA 22-kvalifisering

Det hører med til historien at Diogo Jota er en meget god og ivrig playstation-spiller, og i dag måtte han avbryte en internasjonal FIFA 22-kvalifiseringskamp for å rekke avspark på Anfield. Det markerte han med sin spesielle målfeiring ved den første scoringen.