– Jeg og Mo Salah har spilt høyrekant for Liverpool, men der stopper likhetene våre

Dirk Kuyt er fra seg av begeistring for Liverpools høyreside.

Da Dirk Kuyt ble kjøpt sommeren 2006, var det i hovedsak som en målfarlig spiss. På sine nesten seks år i Liverpool scoret han 71 mål på 285 kamper for de røde – og flesteparten av kampene ble han brukt på høyrekanten.

Nå er Kuyt blitt spaltist for Liverpools offisielle nettsider, og i sin første spalte skriver han om mannen som i dag spiller i hans tidligere posisjon.

«Jeg og Mo Salah har spilt på høyrekanten for Liverpool, men der stopper likhetene våre», skriver han.

«I min tid scoret jeg noen viktige mål, og kanskje passerte jeg en forsvarer – men å gå forbi to, tre forsvarsspillere så enkelt – som Mo gjør så ofte – var vanskeligere for meg. Det er utrolig å se på», skriver han.

«Statistikken hans denne sesongen, med 16 mål på 16 kamper, er utrolig. Tallene hans var allerede veldig, veldig høye de siste sesongene. Han utvikler seg fortsatt, og det skal Mo ha mye skryt for, sammen med manageren, støtteapparatet og spillerne».

Håper på en legendekamp med Trent

I tiden sin i Liverpool hadde Kuyt høyrebacker som Steve Finnan, Josemi, Alvaro Arbeloa og Glen Johnson bak seg.

Det er ikke mange verken i Liverpools historie eller fotballen ellers som kan sammenlignes med det Trent Alexander-Arnold gjør fra samme posisjon i dagens Liverpool-lag.

«Han er som en forsvarsspiller som spiller som en angriper», skriver Kuyt.

«Men også defensivt, når Liverpool mister ballen er rollen hans i laget veldig viktig, fordi han har evnen til å presse så høyt. Forsvarsspillere elsker å forsvare seg slik. Det er ikke lett å forsvare seg som Liverpool, så høyt i banen, men når du presser godt er det enkelt, og spesielt for spillere som Trent».

«Avleveringene hans er også en angrepsspillers drøm. Det er Gerrardsk. Når Gerrard spilte ballen til deg, hadde det ingenting å si hvilken avstand det var, han spilte ballen akkurat der han ville – og det er det samme med Trent».

«Forhåpentligvis vil han få tid til å spille en kamp for Liverpool Legends, slik at han kan gi meg noen av de innleggene».

Dirk Kuyt la opp i 2017, og gjorde så comeback for sin første klubb Quick Boys i 2018, før han la opp igjen etter tre kamper. Han fikk en jobb som trener på Feyenoords akademi, men sa opp i fjor. Nå er han altså spaltist for Liverpool FC. Les hele den første spalten hans her