Lanserer seg selv som kandidat til jobben som assistentmanager i et Liverpool ledet av Steven Gerrard

Dirk Kuyt drømmer om å bli Steven Gerrards høyre hånd på Anfield.

21. mar 2021 kl 10.05Einar Kvande

Dirk Kuyt spilte i Liverpool i seks år sammen med Steven Gerrard, og de to tidligere Liverpool-spillerne er fortsatt nære venner. Nå avslører nederlenderen at han drømmer om å returnere til Anfield som Gerrards assistentmanager en gang i fremtiden.

Kuyt er overbevist om at Gerrards suksess i Rangers har penset scouseren inn mot Liverpool-jobben den dagen Jürgen Klopp trekker seg tilbake.

Kuyt har besøkt Gerrard i Skottland, og tilbrakt tid med scouseren på Rangers sitt treningsfelt. Det har gitt nederlenderen lysten på en permanent rolle i Gerrards stab dersom han blir Liverpool-manager.

– Som spiller var Steven en selvskreven leder, og det er han også som manager. Jeg tror hans lederegenskaper vil ta ham veldig langt som manager. Jeg tror det vil være bra for alle parter om Steven Gerrard blir Liverpool-manager. Han har Liverpool i blodet, og tilbrakte hele sin spillerkarriere på Anfield, sier Kuyt til Mirror.

– Forhåpentligvis får han minst like mye suksess som manager som han hadde som spiller. Jeg har alltid trivdes ved hans side, og vi holder fortsatt kontakten. Steven har sagt noen fine ting om meg de siste par årene, så vi har et nært vennskap. Han trenger ikke snakke om meg, men han gjør det likevel. Det gjør meg stolt at vi har et så godt vennskap, og det var flott å besøke ham i Skottland og se ham jobbe med laget sitt der.

FÅR VI SE DETTE IGJEN? Dirk Kuyt ved Steven Gerrards høyre side på Liverpool-benken.

FÅR VI SE DETTE IGJEN? Dirk Kuyt ved Steven Gerrards høyre side på Liverpool-benken.

Har ambisjoner om en managerkarriere

Kuyt har forlatt sin posisjon som juniortrener i Feyenoord, og legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å bli trener eller manager på et høyt nivå selv. Han er i ferd med å fullføre en trenerutdanning under veiledning av tidligere Nederland-manager Dick Advocaat. Når han er ferdig med det, er det ultimate målet en jobb i Liverpool og en gjenforening med Gerrard der.

– Steven er en av de beste. Han var den mest komplette fotballspilleren jeg noen gang jobbet sammen med. Han kunne gjøre alt. Score mål, forsvare seg og slå lissepasninger på 50 meter. Han var en superstjerne på alle vis. Og da har vi ikke engang nevnt hans utrolige disiplin og lidenskap for spillet.

– Jeg har et ønske om å bli manager, og jeg ser på ulike muligheter. Men jeg kan gjøre visse unntak og velge en karriere som assistentmanager, og et slikt unntak vil være om jeg blir assistentmanager ved Stevies side. Dersom han ønsket meg som sin assistentmanager, hadde jeg virkelig likt det. I prinsippet ser jeg meg selv som hovedtrener eller manager, men som sagt, jeg er villig til å gjøre unntak.

– Det vakreste øyeblikket jeg kan tenke meg er når Steven får jobben og offisielt kan kalle seg Liverpool-manager. Han vil gjøre en god jobb, akkurat som han har gjort i Rangers. Det vil bli en prosess, der han gjør ting steg for steg. Jeg håper jeg får se ham utvikle seg som manager, og at jeg får se ham jobbe på nært hold i mange år fremover. Det kan bli i en rolle som manager for et motstanderlag, men det kan også bli som hans kollega.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]