Det har vært litt av en uke for den polske 17-åringen, som har fått trene med og spille mot verdensstjerner

For en uke siden scoret han et mål Messi ville ha vært stolt av. I dag fikk han bryne seg på Fabinho og Trent Alexander-Arnold i internkamp.

20. mar 2021 kl 23.15Einar Kvande

Mateusz Musialowski strålte for Liverpool U18 forrige helg, og som belønning for den flotte innsatsen har han fått trene med førstelagstroppen hele denne uken, og det hele kuliminerte med en internkamp lørdag ettermiddag hvor han spilte mot en rekke førstelagsspillere.

17-åringen skapte overskrifter med et fantastisk mål mot Newcastle i U18-serien, som fikk mange til å måpe. Han scoret også nylig vinnermålet på overtid i miniderbyet mot Everton, og gjorde også to mål i tirsdagens juniorcupseier over Sutton United.

Den offensive midtbanespilleren som kom til Liverpools akademi sist sommer begynner for alvor å bli husvarm på Merseyside. 

– Jeg bare løp med ballen. Når jeg ser rom, så går jeg for det. Jeg har sett Lionel Messi gjøre mange slike mål, så jeg forsøker å gjøre som ham, og jeg ønsker å gjenta dette, sier den unge polakken til Liverpoolfc.com om scoringen mot Newcastle.

En målscorer

Tenåringens fine uke fortsatte med brakseier over Sutton United i FA Youth Cup på tirsdag.

– Det var en flott kveld for oss. Det var stort å spille i FA Youth Cup, og jeg er så glad for at Ethan Ennis gjorde hat-trick. Det var min første kamp i juniorcupen, og det var en fin opplevelse under flomlysene.

Musialowski gjorde to mål i 6-0 seieren.

– Tyler ga meg en strålende pasning i forkant av det første målet, så det var i grunnen hans mål. Jeg kunne bare putte ballen i nettet. Jeg liker å score mål, så det var flott at jeg gjorde to. Jeg sluttet ikke å løpet i forkant av det andre målet. Jeg ønsket å få ballen i mål. Det er det jeg liker best ute på banen, å score mål.

Polakken trives veldig godt på Liverpools juniorlag.

– Jeg får ballen mye, og staben og lagkameratene hjelper meg, slik at jeg får spille mitt eget spill. Det er så fint. Jeg føler jeg blir sterkere og i bedre form hele tiden. Jeg jobber hardt, og ønsker å forbedre meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]