Klopp angrer neppe på at valget falt på Jota, og ikke Ismaila Sarr

Diogo Jota har scoret fem mål på sine fem siste starter for Liverpool.

Diogo Jota scoret de to første målene da Liverpool slo Southampton 4-0 på Anfield, og blir et meget viktig kort for Jürgen Klopp når Mohamed Salah og Sadio Mané reiser til Afrikamesterskapet etter jul. 

– Diogo er en eksepsjonell spiller og en eksepsjonell gutt. Han var den perfekte signering for oss, for han har alt en Liverpool-spiller i denne troppen trenger, sa Klopp etter kampen.

Etter overgangen fra Wolverhampton i september 2020 har Jota gjort 21 mål på 46 kamper for Liverpool, og han har startet bare 32 av disse kampene.

Klopp angrer neppe på at valget falt på Jota, isteden for Watfords Ismaila Sarr, da det sto mellom disse to for snart halvannet år siden. 

Jota har funnet seg godt til rette på Merseyside, og The Athletic opplyser at han snart også skal bli pappa for første gang. 

Noen spillere ville ha blitt skremt av å måtte konkurrere om plassene med en fronttrio bestående av Salah, Mane og Firmino, men Jota har tatt utfordringen på strak arm. 

Bare to spillere har scoret mer

Bare Salah og Leicesters Jamie Vardy har gjort flere enn mål i Premier League denne sesongen enn Jotas sju scoringer. 

– Når du snakker med en spiller du vurderer å kjøpe, og han lurer på hvor han skal spille, da sier jeg at du avgjør det med dine prestasjoner, sa Klopp under sin pressekonferanse etter lørdagens kamp. 

– Det er ikke skrevet i stein at vi alltid starter med den samme lagoppstillingen. Det handler om å spille 35 veldig gode kamper, isteden for å komme seg gjennom 50 kamper for sesongen. Det er helt normalt å hvile spillere, la han til.

– Du trenger mer enn tre spisser, og spesielt når du spiller med tre spisser. Det har vi heldigvis. Diogo var smart nok til å skjønne det, og derfor gikk vi for ham. Og det er grunnen til at han bidrar på denne måten.

Mot Southampton fikk Jota sine scoringer servert på et sølvfat av Andy Robertson og Mohamed Salah, og han var svært nær å få sitt hat-trick også. 

Siden kampen mot West Ham har Liverpool nå scoret 10 mål uten at motstanderne har klart å svare, og Arsenal, Porto og Southampton har bllitt feid av banen.

– De er et lag som er i knallform. Det var utrolig hvor bra de spilte, sa Southampton-manager Ralph Hasenhüttl.