– Jeg burde ha stolt på disse to mye tidligere

Jürgen Klopp innser at han gjorde en stor tabbe forrige sesong.

Under sin pressekonferanse etter den flotte seieren over Southampton i går sa Jürgen Klopp at han lærte mye av forrige sesong. Og han innrømmer at han gjorde feil som han angrer på da Liverpool slet som verst med skader på midtstopperne.

– Det er lett for meg å se tilbake nå, og si at jeg gjorde det og det feil. Men vi tok avgjørelsene i den situasjonen vi befant oss i. Jeg trakk blant annet midtbanespillerne ned i midtforsvaret, og da spilte vi uten noen beskyttelse på midtbanen. Forsvaret ble liggende dypere, og vi var ikke kompakte nok mange ganger, sa Liverpool-manageren.

Joel Matip, Virgil van Dijk og Joe Gomez var alle ute med langtidsskader forrige sesong, og manageren trakk ned de defensive midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson i midtforsvaret. 

– Kanskje burde vi bare ha spilt med Rhys og Nat i midtforsvaret på et tidligere tidspunkt. Jeg burde ha stolt på disse to spillerne mye tidligere.

– På det tidspunktet trodde jeg ikke de var klare, men senere viste det seg at de var klare, og de kunne begge spille for oss uten problemer. Det er det ingen tvil om. 

Hadde ikke Liverpool hatt denne skadekrisen i midtforsvaret ville Williams og Phillips neppe sluppet til i særlig mange kamper i fjor. Slik situasjonen ble fikk 20 år gamle Williams sju starter og to innhopp fra benken i Premier League, i tillegg til tre starter og tre innhopp fra benken i Champions League.

Har fått lite spilletid i Swansea

Williams er nå utlånt til Swansea i Championship, hvor han ikke har fått særlig med spilletid.

24 år gamle Phillips fikk 15 kamper fra start og to innhopp fra benken i Premier League, i tillegg til tre kamper i Champions League. Engelskmannen har bare spilt ett minutt med Champions League-fotball denne sesongen, og bare to innhopp fra benken totalt. Det andre innhoppet kom i ligacupen. 

VIKTIGE MOT SLUTTEN: Med Nat Phillips og Rhys Williams i forsvaret fikk Liverpool en god avslutning på forrige sesong.

VIKTIGE MOT SLUTTEN: Med Nat Phillips og Rhys Williams i forsvaret fikk Liverpool en god avslutning på forrige sesong.

– Hadde jeg satt dem inn på laget tidligere, ville det ha gitt oss litt mer stabilitet i andre lagdeler. Når du mister en midtstopper er det som å brekke et bein, og når du trekker en midtbanespiller ned i forsvarsrekka etterlater det tomrom andre steder, og da knekker du ryggraden, og plutselig kan du ikke gå lenger. Det er akkurat slik fjorårsesongen var, sier Klopp.

– Det var ikke en bortkastet sesong, for jeg lærte mer enn jeg har gjort i andre sesonger. Men det var en vanskelig sesong, og det var helt eksepsjonelt at vi klarte å komme på tredjeplass. Det var en enestående prestasjon. Det har jeg allerede påpekt et par ganger. 

– Men jeg tenker ikke så mye på dette lenger. Nå er vi godt igang med denne sesongen, og den er vanskelig nok. Vi vant denne kampen på en veldig god måte, sa tyskeren om seieren over Southampton.