Hasenhüttel innrømmer taktisk bommert

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl tar stortapet for Liverpool på egen kappe.

Liverpool knuste Southampton, og vant 4-0 på Anfield. Etter kampen mente Southampton-manager Ralph Hasenhüttl at han hadde bommet fullstendig da han la om til fem mann i forsvar.

– Vi ønsket å overraske dem litt, men vi endte opp med å lure oss selv isteden. Det var ingen god idé mot et lag i knallform, sa han på sin pressekonferanse etter kampen.

– Det var min feil. Jeg tar det på min kappe. Jeg er ansvarlig for dette tapet. Jeg sendte laget mitt ut på banen med en plan som ikke var god, og som ikke fungerte.

– Vi forsøkte det mot Chelsea, men det fungerte ikke her for vi klarte ikke å stoppe dem. Vi fikk store problemer i rommene mellom lagdelene i midten, og klarte ikke å stoppe dem.

– Derfor forandret vi på dette i pausen, men da var kampen allerede avgjort. I andre omgang kunne du se at vi var mer stabile, og spilte bedre fotball i vår normale formasjon. Da ga vi dem ikke like mange sjanser.

– Det er uansett vanskelig å forsvare seg mot et lag i knallform. Men vi kan spille bedre enn vi gjorde i første omgang, det er helt sikkert. 

Hadde lært av Brighton-kampen

Hasenhüttl mente at Liverpool hadde lært fra opplevelsen de hadde mot Brighton på Anfiield i oktober, da de ga fra seg en tomålsledelse i en match som endte 2-2. 

– Liverpool er supersultne og supermotiverte. De har en utrolig flyt for øyeblikket, og jeg tror alle lag som kommer hit vil få problemer med å stoppe dem, uansett hvordan de spiller og hva de gjør.

– De hvilte spillere i midtuken med tanke på denne kampen, for de visste hvor viktig den var for dem.

– De gjorde ikke den samme feilen som de gjorde mot Brighton, da de sluttet å spille på 2-0. De holdt det gående. Gratulerer til Liverpoool, de leverte en veldig god kamp. 

Southampton hadde sine sjanser, men Alisson Becker var i det umulige hjørnet, og fikk bestemannsprisen av Liverpool.no. Brasilianeren gjorde tre verdensklasseredninger, og holdt buret rent for tredje gang på en uke. 

– Vi hadde mange sjanser, så det var skuffende at vi ikke klarte å score. De har en god keeper, som gjorde flere gode redninger, sier Hasenhüttl om den saken.

– Vi hadde gode muligheter til å score, men du kunne se forskjellen mellom lagene. Da de kom foran vårt mål var de utrolig presise med den siste pasningen og den siste avgjørelsen de tok. Det var forskjellen på lagene.

– Det er en grunn til at de er et av de beste lagene i verden, mens vi er et lag som gjør alt vi kan for å holde oss i denne ligaen.