Klopp kvier seg til Goodison-derbyet

Liverpool-manageren husker med gru hva som skjedde i fjor.

Jürgen Klopp synes intensiteten i Merseyside-derbyene er for drøy, og beskriver det som «for mye for ham». Onsdag kveld tar Liverpool nok en gang den korte turen over Stanley Park for å spille mot Everton på Goodison, og Liverpool-manageren husker med gru hva som skjedde i tilsvarende oppgjør i fjor.

Kampen endte 2-2, men Everton-keeper Jordan Pickfords grisetakling på Virgil van Dijk stjal alle overskriftene etter kampen. Liverpool-stopperen fikk en alvorlig korsbåndskade, og ble satt ut av spill for resten av sesongen. Thiago ble også langtidsskadet mot slutten av oppgjøret, etter en forferdelig takling fra Richarlison, som brasilianeren fikk rødt kort for. Thiago gikk glipp av de neste ti ligakampene.

Over streken

Klopp ser derfor ikke frem til oppgjøret onsdag kveld, selv om Everton nå har fått Rafael Benitez som sin manager, og derfor kanskje har en litt annen tilnærming til kampen.

– Lokaloppgjøret har alltid vært en helt annen type kamp enn alle andre. Ofte har jeg ikke likt intensiteten i disse kampene. Det er for mye for meg, sier Klopp til Sky Sports.

UTVIST: Richarlisons grisetakling på Thiago satte spanjolen på sidelinjen i ti ligakamper.

UTVIST: Richarlisons grisetakling på Thiago satte spanjolen på sidelinjen i ti ligakamper.

– Jeg liker fysisk tøff fotball, jeg har ingen problemer med det. Vi spiller det selv, og andre lag spiller også slik, men i disse kampene går folk ofte over streken. Så jeg kan ikke si at det er min favorittkamp akkurat. Jeg må være såpass ærlig at jeg kan si det.

– Nå skal vi se Everton søndag, og forberede oss til kampen, og vi vil forsøke å gjøre det til en normal og god fotballkamp.

Selv om han ikke liker lokaloppgjørene, så har Klopp en ganske imponerende statistikk mot de blå. Han har vunnet sju, spilt uavgjort i fem, og tapt bare ett av de 13 lokaloppgjørene han har ledet de røde i.

Everton møter Brentford i dag, søndag. Da skal tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez forsøke å stoppe en formdupp som har sett Everton tape fire av sine fem siste Premier League-kamper.