Klopp mente Liverpool fortjente alle poengene:– Det er ikke en heldig seier

Liverpools tyske manager mener været spilte en rolle i dagens seier mot Wolverhampton.

Jürgen Klopp var en veldig fornøyd mann etter overtidsseieren mot Bruno Lages Wolverhampton. Igjen leverte Liverpool når det gjaldt som mest, på overtid i en kamp som holdt på å ebbe ut i tapte poeng.

Det er ikke absolutt ikke første gangen Klopps mannskap leverer i sluttminuttene av kamper. Det har blitt et lite varemerke for «mentality monsters»-klubben. 

På pressekonferansen etter kampen fikk 54-åringen spørsmål om dette var en tittelvinnende seier.

– Hvis du gjør det 38 ganger, ja, absolutt. Hvis du gjør det en gang, nei. Men uansett, det er veldig viktig og føles veldig stort for oss i dag. Helt ærlig så var det en veldig vanskelig kamp, sa tyskeren etter 1-0 seieren. 

EN GOD KLEM: Jürgen Klopp var veldig fornøyd med å ta tre poeng i det han betraktet som en veldig vanskelig bortekamp.

EN GOD KLEM: Jürgen Klopp var veldig fornøyd med å ta tre poeng i det han betraktet som en veldig vanskelig bortekamp.

Været spilte en faktor

Før kampen fikk Jürgen Klopp et møte med vinden på Molineux. Han mente været spilte en rolle i dagens kamp.

– Vind gjør fotballen veldig vanskelig, og i dag, spesielt for den dominerende siden, gjør været det veldig vanskelig.

Jürgen Klopp fryktet Wolverhamptons kontringsspill før kampen. Å møte lynraske Adama Traore er aldri enkelt, men Liverpool-trener synes spillerne klarte seg bra.

– Vi bommet på mange sjanser og vi måtte forsvare kontringene til Wolves, som har et utrolig lag. Det var utfordringen i dag. I disse vanskelige omstendighetene likte jeg vår kamp fordi vi spilte mellom linjene deres i første omgang, sa Klopp.

Liverpool hadde 16 skudd, hvor fire av dem var på mål, før Divock Origi satt inn de røde eneste scoring i kampen. Selv om målene uteble var tyskeren fornøyd med måten laget opptrådte på.

– Starten var kanskje ikke helt enestående fordi vi måtte lære litt hvordan vi kunne spille mot dem. Men når guttene fant det ut, så det veldig, veldig bra ut - bortsetter fra avslutningen eller den siste pasningen.

– Når du ikke klarer å score må du bare fortsette og det var det vi gjorde. 

BOM, BOM, BOM: Diogo Jota og hans offensive lekekamerater fikk det ikke til å stemme foran mål i dag. Da er det godt å ha en viss belgier klar fra benken.

BOM, BOM, BOM: Diogo Jota og hans offensive lekekamerater fikk det ikke til å stemme foran mål i dag. Da er det godt å ha en viss belgier klar fra benken.

Gir aldri opp

Liverpools mentalitet om å aldri gi opp har vist seg flere ganger under Klopps ledelse. I dag er den siste kampen i en lang rekke hvor spillerne ikke har gitt opp før dommeren blåser i fløyten for siste gang. Det mentaliteten har vært en viktig del av Klopps suksess som trener for de røde.

– Det er en viktig ferdighet å være positiv. Det har ikke vært nødvendig så ofte denne sesongen, men det er fortsatt en utrolig viktig ferdighet, og takk gud for at vi viste det i dag. 

Selv om Origi scoret sent i kampen vil ikke Klopp kategorisere seieren som flaks.

– Det er ikke en heldig seier, selv om det selvfølgelig er heldig når du scorer så sent. Men det er ikke en heldig seier i den forstand at de hadde sjanse etter sjanse.

– Nei, vi hadde sjanse etter sjanse. Vi manglet bare scoringen. Jeg tror et poeng ville vært heldig for Wolves, så det er det riktige resultatet, fastslo Klopp.