Salah nærmer seg en ny Liverpool-rekord

Egypteren må score et mål til før 15. desember for å havne på listen med Ian Rush og Roger Hunt.

Mohamed Salah scoret to mål mot Everton i midtuken, og nå venter Wolverhampton på Molineux. Scorer 29-åringen i dag blir han lagt inn i enda en liste, og ikke med hvem som helst.

Egypteren står for øyeblikket med 19 scoringer i alle turneringer, og må ha et til for å legge seg inn på tredje plass på listen over Liverpool-spillere som har klart det å nå 20 mål raskest i en sesong. Ian Rush og Roger Hunts datoer har allerede gått forbi, men tredjeplassen er fremdeles åpen, til den 15. desember.

Før den tid skal Liverpool spille mot Wolverhampton, Milan og Aston Villa. Hvis han klarer å sette et mål i maskene i en av de tre kampene blir han Liverpools tredje raskeste spiller gjennom tidene til å gjøre det. 

Har blitt kritisert

29-åringen har blitt kritisert for å være en egoistisk spiller. Spesielt etter en situasjon for et par år siden hvor Sadio Mané var tydelig misfornøyd med å ikke få ballen fra storscoreren. Det vil ikke Jürgen Klopp ha noe snakk om.

– Han ble aldri kritisert av oss for å være egoistisk eller noe sånt, for han var aldri det. At en spiss som kommer i situasjoner der vi alle ønsker at de skal avslutte er slik det skal være. Fra tid til annen overser han kanskje en kompis som er i en bedre posisjon, men det er normalt.

– Men det er da veldig lett å sitte hjemme på sofaen og si: Send en pasning! Hvis du spilte spillet selv, vet du at det er det vanskeligste å gjøre, sa Klopp på pressekonferansen før Wolves-kampen.

Jürgen Klopp er kjempefornøyd med Mohamed Salah og de andre offensive spillerne. Det er ikke så rart, for Liverpool har aldri scoret så mye som de gjør akkurat nå.

– Det som hjelper mye er erfaring. Å ha vært i situasjoner mange ganger, at du vet hva som skjer når vi er der. Mo ha nå erfaringen, er rolig nok og har utviklet seg teknisk.

I EKSTASE: Jürgen Klopp er veldig fornøyd med Mohamed Salahs spill denne sesongen. Han vil ikke ha noe snakk om at egypteren er en egoistisk spiller.

I EKSTASE: Jürgen Klopp er veldig fornøyd med Mohamed Salahs spill denne sesongen. Han vil ikke ha noe snakk om at egypteren er en egoistisk spiller.

– Som oftest en riktig avgjørelse

Salah har ikke bare vært ekstrem på å score denne sesongen. Han står også med åtte målgivende pasninger i Premier League. Det betyr at han har flest mål og målgivende i ligaen.

– Når han ser noen i en bedre posisjon kan du være sikker på at han sender ballen der. Men når han tror han kan fullføre det selv forventer jeg at han prøver på det, selv når han bommer på sjansen.

Klopp mener tallene hans taler for seg selv. 

– Det ligger i sjansens natur. Du fullfører den og så skjønner du om det var den riktige avgjørelsen eller ikke. For ham har det som oftest vært den riktige avgjørelsen denne sesongen, sa tyskeren.

Liverpool møter Wolverhampton på Molineux kl. 16.00 i dag. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium eller TV 2 Play.