Salah slo Henry-rekord fra 2004

Mohamed Salah fortsetter å ta rekord etter rekord.

Mohamed Salah har tatt så mange rekorder allerede denne høstsesongen at det begynner å bli vanskelig å holde tellingen. Onsdag noterte han et par nye milepæler og rekorder da han scoret to mål i 4-1-seieren borte mot Everton.

Salah står nå med fantastiske 21 målpoeng på bare 14 ligakamper denne sesongen - 13 scoringer og 8 målgivende pasninger. Dermed har han slått Thierry Henrys Premier League-rekord fra 2004. Franskmannen stod med 20 målpoeng - 11 mål og 9 assists - etter 14 kamper i 04/05-sesongen.

Henry selv var til stede på Goodison Park på jobb for Amazon.

Nærmer seg ny rekord

Det er Opta som melder om rekorden.

Blar vi litt videre ned på Opta sin Twitter-konto kan vi finne noen flere herlige statistikker og milepæler fra Liverpools storseier på Goodison Park. 

Salah ble første Liverpool-spiller til å score to ganger borte mot Everton siden Fernando Torres gjorde det i september 2008. 

Så tåler vi litt mer Salah. Han har nå vært direkte involvert i minst én scoring i tolv Premier League-kamper på rad. Han er bare tredje spiller til å klare den bragden. Stan Collymore gjorde det samme i 1995. 

Leicesters Jamie Vardy klarte det i hele 15 kamper på rad i 2015. Dermed har Salah noe å strekke seg etter der. 

Captain Fantastic

Jordan Henderson spilte en stor kamp på Goodison Park onsdag, og ifølge Opta ble han første Liverpool spiller til å gjøre mål og målgivende i samme kamp på Goodison Park siden Steven Gerrard gjorde det i desember 2005. 

Scoringen var for øvrig hans første for Liverpool mot Everton i det som var hans Merseyside-derby nummer 18. Men noen vil nok fremdeles hevde at det første skulle kommet i fjor, da overtidsscoringen ble annullert for en mystisk offside. Nå fikk kapteinen sin revansje. 

Vi tar også med et par statistikker om et Liverpool-lag som fyrer på alle sylindre. 43 scoringer i ligaen er mest i Europas «topp fem-ligaer» - Bayern München følger like bak med 42. 25 av målene har kommet på bortebane, og det på bare syv kamper. Det er høyeste tall på 60 år i Premier League.

Fire av målene kom mot Everton i går. Det er første gang siden 5-0-seieren under Bob Paisley at Liverpool scorer fire eller mer i en ligakamp på Goodison Park.