Bursdagsbarnet møter gamle lagkamerater, og er i kjempeform

24-åringen kan feire bursdagen sin med å score et nytt mål på sin gamle lekegrind i Wolverhampton.

Forrige gang Liverpool møtte ulvene var det nettopp Diogo Jota som ble matchvinner for de røde. I en vanskelig kamp på Molineux ble portugiseren tungen på vektskålen da han la ballen fint bak Wolverhamptons keeper etter pasning fra Sadio Mané. 

Før kampen mot gamleklubben har Jota scoret fire mål på sine tre siste opptredener i Premier League. Den snart 25-år gamle angriperen er i storform, noe som kan være skummelt for et Wolves-lag som er ute etter å tukte Liverpools tittelsjanser.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om Liverpools nummer 20 på pressekonferansen før kamp.

– Det jeg tydeligvis ikke visste da jeg så ham for første gang er hvilken utrolig pakke han som fotballspiller. Han er en utrolig, utrolig gutt. Virkelig smart, organisert og strukturert på en fin måte, sa Klopp før Wolves-kampen.

PÅ GAMLE TRAKTER: Diogo Jota ble matchvinner da han vendte tilbake til Molineux for første gang etter overgangen til Liverpool.

PÅ GAMLE TRAKTER: Diogo Jota ble matchvinner da han vendte tilbake til Molineux for første gang etter overgangen til Liverpool.

En spiller med intensitet

Det var tilbake i september i fjor at Diogo Jota tok på seg Liverpool-drakten for første gang. Da vant Liverpool 7-2 i ligacupen mot League One-laget Lincoln. Han har fått bryne seg på større oppgaver siden. Portugiseren står med 22 mål på 47 kamper for Liverpool.

Klopp så noe i 24-åringen som kunne passe inn i hans Liverpool-mannskap.

– Da vi så på karrieren hans i Atletico og Wolverhampton trodde jeg det kunne være en spiller for meg på grunn av hvor intens han var i alle situasjoner. 

– Åpenbart på et veldig høyt og teknisk nivå, men intensiteten han la inn utgjorde den virkelige forskjellen. 

Det er ingen tvil om at Klopp setter pris på spillere med høy intensitet. Det er en av de første tingene han ser på i jakten på nye spillere.

– Alle spillerne våre holdet et ekstremt, teknisk nivå, hvordan kan du da gjøre en forskjell? Du kan gjøre en forskjell med holdningen din og det var det jeg var mest begeistret for med Diogo, denne lille blandingen, sa Klopp.

VELDIG FORNØYD: Jürgen Klopp likte godt hva han så av Diogo Jota i Wolverhampton-drakten.

VELDIG FORNØYD: Jürgen Klopp likte godt hva han så av Diogo Jota i Wolverhampton-drakten.

Wolverhamptons spillestil

I Wolverhampton scoret portugiseren 44 mål på 131 kamper for klubben. Klopp mener tallene lyver litt.

– Folk ville kanskje ha sagt at han ikke scoret forferdelig mye mål. Problemer er at Wolves sannsynligvis hadde den mest intense spillestilen for de offensive kantspillerne. De må jobber også defensivt på en utrolig måte.

Taktikken til Nuno Espirito Santo tillot ikke kantspillerne å ta pauser for å bidra ytterliggere i den offensive spillet.

– Jimenez fikk holde seg litt oppe, resten måtte dekke stort sett hele banen og det koster energi. Og han var veldig ung - han fyller 25 år i morgen.

– Og alt det gjorde han veldig interessant for oss. For vår det var det klart at han ville ta de neste stegene sammen med oss, og det var det han gjorde, sa tyskeren. 

Så gjenstår det å se om Diogo Jota kan score mål på sin 25-årsdag, på sin gamle arena, mot gamle lagkamerater.

Liverpool møter Wolverhampton kl. 16.00 i morgen. Kampen kan sees på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.