– Selv om jeg ikke spiller så mye, gjør jeg mitt beste for å vise 100 prosent når jeg får sjansen

Japaneren kan få en mer sentral rolle når flere av Liverpools offensive krefter forsvinner til Afrikamesterskapet i januar.

Takumi Minamino ankom Liverpool fra Salzburg i vintervinduet for snart to år siden. Liverpool-karrieren har ikke alltid gått på skinner for japaneren, som ofte har sett Liverpools-kamper fra benken. I de røde åtte siste kamper har Minamino vært på banen, enten fra benken eller fra start. Nå kan han få enda flere sjanser til å vise seg fram.

Om en liten måned forsvinner Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keïta til Kamerun for å spille Afrikamesterskapet. Det åpner dørene for japaneren som alltid gir 100% for laget.

– Jeg holder alltid motivasjonen høy og managerens kommentarer gjør den ikke nødvendigvis enda høyere, sa Minamino til liverpoolfc.com etter å ha fått skryt fra Klopp etter scoringen mot Arsenal i november.

VISTE SEG FRAM: Takumi Minamino kom inn fra benken mot Arsenal og scoret 4-0 på sin første berøring mot Aaron Ramsdale og landsmann Takehiro Tomiyasu.

VISTE SEG FRAM: Takumi Minamino kom inn fra benken mot Arsenal og scoret 4-0 på sin første berøring mot Aaron Ramsdale og landsmann Takehiro Tomiyasu.

En anvendelig spiller

Selv om Minamino har figurert i lagets åtte siste kamper har det ikke blitt mange minutter for Liverpools nummer 18. Han gir likevel alt for de røde når han først får muligheten, slik som hans bidrag i Arsenal-kampen.

– Det er det profesjonelle spillere trenger å gjøre, og jeg gjør ikke noe spesielt. Selv om jeg har begrenset spilletid, gjør jeg mitt beste for å vise 100 prosent når jeg får en sjanse.

– For å får det må jeg forberede meg på det. Det er det profesjonelle spillere må gjøre. Men jeg er likevel veldig glad for å at det er folk som ser på meg og kommer med gode kommentarer.

Japaneren har blitt en slags offensiv potet for Jürgen Klopp. Han har spilt på venstrekanten, høyrekanten, på topp og sentralt for Liverpool de siste to årene. 26-åringen er ikke i tvil om hvor han liker seg best.

– Å spille nærmest målet er min favorittposisjon. Jeg tror at en av mine roller i laget er å score mål, men manageren bestemmer hvor jeg skal spille.

– Det er bra at han sier at jeg kan spille i mange posisjoner fordi det er en av fordelene mine. Jeg vil gjerne spille på et høyere nivå i alle posisjoner, sa Minamino.

LIGADEBUT: Takumi Minamino spilte sin første Premier League-kamp for to år siden. Da var motstanderen den samme som til helgen.

LIGADEBUT: Takumi Minamino spilte sin første Premier League-kamp for to år siden. Da var motstanderen den samme som til helgen.

Klar for å gi alt mot Wolverhampton

Minaminos første kamp i Premier League var mot helgens motstander, Wolverhampton. I den kampen kom han inn for en skadet Sadio Mané etter 33 minutter. Det er tvilsomt at japaneren får like mye spilletid i morgendagens kamp, men han kan få et nytt innhopp mot ulvene. Hovedpersonen selv er klar for kamp.

– Det er mange gode spillere hos Wolves, som Raul Jimenez, Adama Traore og Hwang Hee-chan, som var min lagkamerat i Salzburg. De er tøffe motstandere.

26-åringen er klar for å gi alt i kampen, for å gi laget en bedre sjanse til å vinne ligatittelen i år. 

– Vi kan ikke vinne Premier League uten å slå disse tøffe lagene. Jeg vil vinne neste kamp, og hvis jeg får en sjanse vil jeg spille 100 prosent for laget, sier Minamino før kampen på Molineux.