Kritisk for Minamino og Japan

Kan gå glipp av VM for første gang siden 1994.

9. okt 2021 kl 09.05Jens Bessesen

Siden de kvalifiserte seg til Frankrike VM i 1998 har Japan vært med i hvert eneste verdensmesterskap. Totalt har det blitt seks deltakelser. 

Men nå ser det ut til at rekken kan bli brutt og at det ikke blir en plass til «Samurai Blue» i Qatar-VM i 2022. Takumi Minamino og hans lagkamerater har nemlig fått en svak start på den asiatiske kvalifiseringen. 

Tre poeng på tre kamper

Fire eller fem lag fra Asia får plass i verdensmesterskapet, i tillegg til vertsnasjon Qatar. For øyeblikket ser det ut til at Japan må belage seg på en plass i playoffen. 

I den første kampen gikk de på et sjokktap da de ble slått 1-0 av Oma på hjemmebane. De slo tilbake med å slå Kina 1-0, men torsdag ble det en ny smell da Saudi-Arabia vant 1-0.

Dermed har Saudi-Arabia og Australia fått et solid forsprang på japanerne. De står med ni poeng hver og har et solid grep på de to plassene som gir en direktebillett til VM. I den andre gruppen ser det ut til at Iran og Sør-Korea tar de to øverste plassen i gruppa. 

Skulle Japan bli nummer tre må de først slå tredjeplassen fra den andre gruppen, før de må ut i en playoff mot et lag fra et av de andre kontinentene. 

Har fremdeles troen

Med andre ord kan det bli en lang og kronglete vei til Qatar for Japan, men landslagssjef Hajime Moriyasu gir ikke opp. 

– Jeg tror fremdeles vi kan klare å kvalifisere oss til VM, sier han ifølge Kyodo News

Takumi Minamino har bare spilt 59 minutter så langt i kvalifiseringen. De minuttene kom i torsdagens kamp mot Saudi-Arabia. Liverpool-spilleren ble skadet på novembersamlingen.

Tirsdag skal han ut i en tøff kamp mot Australia, der kun seier er godt nok dersom Japan skal ha et håp om å gå direkte til VM.

Japans beste resultat i VM er åttendedelsfinale. Det har de klart tre ganger - senest i 2018.