– Minamino er i veldig god form

Minamino scoret to mål mot Norwich på tirsdag – og det kom ikke som noen overraskelse på Klopp.

24. sep 2021 kl 08.20Arild Skjæveland

Takumi Minamino scoret sitt femte og sjette mål for Liverpool på tirsdag, da de røde tok seg videre til fjerde runde av ligacupen på bekostning av Norwich City.

Minamino har seks mål på 32 kamper for Liverpool – men han har kun startet 13 av kampene. Alle scoringene har kommet på bortebane.

Forrige sesong ble japaneren lånt ut til Southampton for andre halvdel av sesongen, der han scoret to mål på ti kamper for et lag som slet tungt etter jul.

– Det er bare logisk. «Taki» er i veldig god form for øyeblikket, sa Jürgen Klopp til Echo etter kampen på onsdag.

Et alternativ både i angrep og på midtbanen?

26-åringen ble skadet på landslagsoppdrag tidligere denne måneden, og ble sendt hjem til Merseyside. Han var tilbake i kamptroppen mot AC Milan, og fikk sine første minutter for sesongen mot Norwich.

– Jeg vet at han ikke har spilt så mye, men han var skadet på feil tidspunkt, og har kommet tilbake fra skade og slike ting. Noen ganger er det ikke så lett, sier Klopp.

– Karakteren hans er topp. Han nøt kampen, og det var viktig for ham, og viktig for oss. Det vil hjelpe både oss begge, sa Klopp.

I Liverpool har Minamino stort sett blitt brukt i angrepet. Ifølge Transfermarkt har han åtte kamper på venstresiden av angrepet, tolv kamper i «Firmino-rollen», og én kamp på høyresiden av angrepet. Han har også fire kamper i en litt dypere offensiv midtbanerolle. 

På sine 199 kamper for RB Salzburg ble han faktisk brukt mest på høyresiden av angrepet, ifølge samme kilde. Der ble han brukt i omtrent alle offensive posisjoner, også på midtbanen. Kanskje kan japaneren være et alternativ litt dypere i banen i Harvey Elliotts skadefravær? De røde må klare seg uten Harvey Elliott, Naby Keita og Thiago Alcantara mot Brentford.

Brentford - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.