Slik er situasjonen før søndagens kampSkaden gjør at Minamino mister Leeds-kampen

Virgil van Dijk, Harvey Elliott og Naby Keita vil alle være tilgjengelige på Elland Road.

11. sep 2021 kl 15.07Arild Skjæveland

Søndag er det endelig kamp igjen, når Liverpool drar til Elland Road for å møte Leeds United.

I landslagspausen skadet Takumi Minamino seg, og ble ikke involvert i Japans kamper. Det skal ikke være alvorlig, og blir betegnet som «en smell» – og ifølge Liverpoolfc.com er det lite sannsynlig at han blir involvert mot Marcelo Bielsa sitt lag på søndag. 

Harvey Elliott var med det engelske U21-landslaget for første gang, men hadde fått seg en trykk i Chelsea-kampen, og ble sendt tilbake til Merseyside. Han er tilbake i trening og klar for å bli involvert, dersom han blir valgt.

Virgil van Dijk haltet av banen da Nederland knuste Tyrkia, og det var heldigvis ikke alvorlig. James Milner er også frisk igjen og tilbake i full trening.

Totalt tre på skadelisten

Naby Keita hadde en dramatisk opplevelse da han var i hjemlandet. Det ble gjort et forsøk på statskupp, og kampen mot Marokko ble avlyst. Keita er landslagskaptein for Guinea, og skal ha vært trygg på hotellet mens det var kaotisk i landet.

Han og lagkameratene som er profesjonelle spillere i Europa kom seg av gårde med et fly på tirsdag, etter å ha fått tillatelse. Grensene er i utgangspunktet stengt.

Liverpools brasilianske spillere har fått klarsignal til å spille kampen – men Roberto Firmino er fortsatt skadet etter Chelsea-kampen, og er ute. Neco Williams er den tredje spilleren Jürgen Klopp har på skadelisten, i tillegg til Minamino og Bobby.

Kanskje får vi se Thiago Alcantara fra start. Han har ikke startet noen av de tre første kampene, etter at han fikk en skade i pre-season. Han ble ikke tatt ut i den spanske landslagstroppen, og på sosiale medier har vi sett at han har feriert i Barcelona, der han har vært i bryllup.

Leeds - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.