– Det er en seier for historiebøkene!

Diogo Jota fikk sette spikeren i kista på Goodison Park.

Liverpool knuste Everton på Goodison onsdag kveld, og Diogo Jota fikk gleden av å score det siste målet i kampen.

Det kom etter en strålende soloprestasjon, der han lurte bort Allan, så to ganger opp på Jordan Pickford, og banket ballen opp i nettaket over hodet på Englands landslagsmålvakt.

Det var portugiserens 22. mål på 47 kamper siden overgangen fra Wolverhampton i september i fjor.

– Det var et fint angrep, og noen gang må du bare prøve på ting, så skjer det. Jeg var veldig glad for å avgjøre kampen da. Så nå må vi bare holde det gående!, sa 24-åringen til Liveproolfc.com om sin egen scoring. https://www.liverpoolfc.com/news/diogo-jota-thats-win-history-books

En for historiebøkene

Jota har nå åtte mål i Premier League, og har kun Mohamed Salah (13) og Jamie Vardy (9) foran seg på listene. Han mente det var en seier for historiebøkene.

– Det er enormt for oss. Vi vet hva det betyr for supporterne å spille i et derby, og de var der og støttet oss, så det er utrolig for dem. 4-1 på bortebane, det er en for historien tror jeg, sier han.

Det var Liverpools største seier på Goodison siden 1982, da de røde vant 5-0 og Ian Rush scoret fire.

– Vi visste at de ville komme med alt de hadde, og de forsøkte å gjøre det i de første minuttene, men vi scoret to mål. Etter det synes jeg vi mistet kontrollen litt, og vi skulle ikke ha sluppet inn siden det slapp dem inn igjen i kampen. Men i andreomgang igjen spilte vi bra igjen, med to nye mål, ingen innslupne, så det var godt gjort.

Laget har nå scoret 43 mål i Premier League denne sesongen. Det har blitt 15 scoringer i Champions League, og fem i ligacupen. 63 scoringer på 21 kamper, og et snitt på tre mål per kamp.

– For øyeblikket scorer vi mange mål, og det viser at vi gjør de riktige tingene. Spillere scorer mål, flotte scoringer, og det hjelper. Jeg håper bare at vi kan fortsette som dette så lenge vi kan.

Liverpools neste kamp er borte mot Wolverhampton. Den spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium.