Benítez valgte å trekke frem Liverpools pengebruk etter å ha sett laget sitt bli knust i derbyet

Rafael Benítez så laget sitt gå på det største tapet i et Goodison-derby siden 1982.

Liverpool knuste Everton hele 4-1 onsdag kveld, og tok sin største seier på Goodison Park siden 5-0-seieren i november 1982, da Ian Rush scoret fire mål. Den gang ble Glenn Keeley utvist tidlig for vertene. Her var det 22 spillere på banen i hele kampen, men klasseforskjellen var likevel helt åpenbar.

På sin pressekonferanse etter kampen ble Everton-manager Rafael Benítez spurt om det store tapet, og han valgte å trekke frem Liverpools pengebruk.

– Jeg tror alle må være skuffet, fordi vi har tapt, og tapt i et derby. Vi har tapt fordi vi har gjort feil mot et topplag. Du kan se hvor mye penger Liverpool har brukt, og hvilken suksess de har hatt over de siste årene, sa Benítez på sin pressekonferanse.

For ordens skyld: Everton hadde et forsiktig overgangsvindu i sommer da Benítez kom inn, og brukte kun 1,6 millioner pund på Demarai Gray. Men i de ti foregående overgangsvinduene, tilbake til 2016, er det kun Manchester City, Manchester United, Barcelona, PSG og Inter som har brukt mer enn Evertons 295 millioner pund netto ifølge CIES Football Observatory

Liverpool er helt nede på 23. plass på den listen – med 110 millioner pund netto.

Tror det kunne gått bedre mot et annet lag

Everton hadde en periode der de fikk litt blod på tann, og hjemmepublikumet øynet håp etter at Demarai Gray reduserte til 2-1 etter at Liverpool hadde dominert.

– Vi gjorde ikke ting riktig, og gjorde for mange feil. Mot hvilket som helst annet lag ville det kanskje ikke gått så galt, sa Benítez.

– Jeg må ta med det positive, og det positive er at alle var så fornøyde i starten av sesongen, med måten vi spilte på og at vi vant. Vi må komme oss tilbake til den første fasen. Vi har mistet spillere til skader, og nå må vi få disse spillerne tilbake slik at vi får større konkurranse om plassene, og kan spille på det nivået der vi var før.

Everton er nå nummer 14 i Premier League, og har fem poeng ned til Burnley under streken. Burnley har én kamp mindre spilt.

– Jeg kan se når et lag gir alt, og spillerne er forpliktet. Vi må analysere og se forpliktelsen, lidenskapen og intensiteten, men i dag gjorde vi feil. Som manager forventer du at spillerne dine skal gi alt på banen.

Den blå naboen skal møte Arsenal (H), Crystal Palace (B), Chelsea (B), Leicester (H), Burnley (B) og Newcastle (H) frem til nyttår.