Everton må fortsatt klare seg uten toppscoreren

Onsdag vil det være én måned siden sist Everton scoret et mål.

Everton har flere problemer for øyeblikket, men et av de store problemene har vært å finne veien til mål. På 13 ligakamper denne sesongen har den blå naboen kun scoret 16 mål.

Forrige scoring kom 1. november, da Alex Iwobi reduserte i et bortetap mot Wolverhampton.

En av grunnene til det, er at Dominic Calvert-Lewin har vært skadet. 24-åringen var strålende forrige sesong, da han scoret 21 mål på 39 kamper for Everton. Denne sesongen startet han med mål i sesongens tre strake kamper – før han brakk en tå.

Han er fortsatt lagets toppscorer i Premier League, sammen med Damarai Gray og Andros Townsend på tre mål.

Mister kampen

Calvert-Lewin har ikke spilt siden august. Tidligere i november var han på «Football for Change-gallaen» på Titanic Hotel, sammen med blant Jamie Carragher og flere andre. Da ble det hintet om at han hadde sett seg ut derbyet som en mulighet for comeback.

I forrige uke skal han ha trent på Evertons treningsfelt Finch Farm – men kampen rekker han ikke, om man skal tro manager Benítez.

– Gruppen vi har tilgjengelig er den samme. Andre Gomes trener, men Dominic (Calvert-Lewin), Yerry Mina og Tom Davies er ikke tilgjengelige. Men vi har spillere tilbake på trening, og det vil være en stor fordel for tiden fremover, sier 61-åringen

De gode nyhetene for Everton, er at Richarlison er tilbake og tilgjengelig etter suspensjon.

Everton - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.