Benitez lever farlig før Liverpool-kampen: – Han er i ferd med å gå tom for tid

Før onsdagens derby på Goodison Park er det tidligere Liverpool-trener Rafael Benitez som er den store snakkisen i den blå delen av Merseyside.

The Toffees står for øyeblikket med syv kamper uten seier i ligaen etter tapet mot Brentford forrige helg. Rafael Benitez er bookmakernes favoritt til å bli den neste Premier League-treneren som får fyken.

Danny Murphy tror Everton-fansen begynner å bli lei av spanjolen. Det sier han i et intervju med radiokanalen talkSPORT, i forkant av Liverpool-kampen.

– Jeg tror Everton-fansen snart er ferdig med det. Jeg sier det ikke fordi det er Rafa, jeg sier det fordi de siste årene har de ventet og tålmodig ventet på en viss progresjon med pengene de har brukt under den nye eieren.

EKSPERT: Danny Murphy tror ikke Rafael Benitez har god tid på seg til å snu Everton-skuten.

EKSPERT: Danny Murphy tror ikke Rafael Benitez har god tid på seg til å snu Everton-skuten.

Benitez må ta skylden for dårlige prestasjoner

Danny Murphy er knallhard på hva han mener om overgangspolitikken til Everton de siste årene.

– Det må stilles spørsmål rundt rekrutteringspolitikken. Du ser på hva som er gjort de siste årene, spillerne de har signert, det må virkelig komme ned til det. Jeg tar ikke skylden vekk fra Rafa, men hvis du ser på spillerne de har hentet inn så har det vært noen forferdelig signeringer, sier engelskmannen. 

Likevel er den tidligere Liverpool-spilleren klar på hvem som må ta skylden for det.

– Han har tatt jobben, vel vitende om hva han gikk til, så da må han møte konsekvensene av dårlige prestasjoner. Han kan gjemme seg bak skadene og at de brukte halvannen million i sommer, men troppen er bedre enn der de er, så manageren må ta ansvar for det.

Murphy tror ikke spanjolen har mye tid på å snu det på Goodison Park.

– Han kommer ikke til å få mye mer tid. Hvis han fortsetter å tape fotballkamper for Everton, kommer han til å ende under press, så enkelt er det. Det laget og den troppen er bedre enn posisjonen de sitter i for øyeblikket, sier Murphy.

Everton møter Liverpool kl. 21:15 i morgen kveld. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.