Bekreftet: Rafa tar over Everton…

Liverpool-legenden skal lede den blå naboen.

30. jun 2021 kl 16.20Arild Skjæveland

Det er litt vondt å skrive dette – men Liverpool-legenden Rafael Benítez er bekreftet som ny manager for byrival Everton.

61-åringen, som kom til Liverpool FC sommeren 2004 og ledet de røde til Champions League-triumf i sin første sesong, og tilbake til gamle høyder i Europa, har signert for tre år hos den blå naboen.

Han har ikke vært et populært valg blant Evertons supportere, som ikke glemmer kommentarer han kom med om klubben deres da han var Liverpool-manager – men nå er det altså klart at han skal lede klubben de neste sesongene.

– Du kan se ambisjonene her. Klubben vokser. For meg handler det om å få inn en vinnermentalitet, og være konkurransedyktig, slik at alt er på plass både på og utenfor banen, sier han i sitt første intervju med evertonfc.com.

Måtte svare på gamle kommentarer

Everton-supporterne har vært veldig skeptiske til ansettelsen i flere uker, og det er kanskje grunnen til at det har tatt så lang tid. I sitt første intervju fikk Rafa spørsmål om kommentarene han kom med i 2007, da han sa Everton var «en liten klubb».

– Jeg har vært i Madrid, Napoli, Valencia, Tenerife, Extremadura og Liverpool. I hver eneste klubb, har jeg kjempet for dem mens jeg har vært der. Dersom du analyserer ting i riktig kontekst, forventer du en manager som kjemper for klubben din, og det er det jeg vil gjøre, sier han.

– Jeg er her, og jeg vil kjempe for klubben min. Jeg vil prøve å vinne hver eneste kamp, og det betyr ikke noe hvem motstanderen eller rivalene er. Det er noe du må gjøre, det kommer naturlig, og du må gjøre ditt beste.

– Det er derfor mange supportere i disse byene liker meg, fordi jeg gjør alt for dem. Dersom du analyserer det i en slik kontekst, er det helt klart at jeg kommer til å gjøre det samme for Everton, sier han.

Han kommer til å ha Duncan Ferguson som en del av støtteapparatet sitt, har han bekreftet.

Benítez og familien har vært bosatt i Caldy på Merseyside helt siden 2004, og hans kone Montse og to døtre har blitt boende der mens Rafa har vært ute på managerjobber rundt om i verden.