Rafa skal ha signert, og er Evertons nye manager…

11 år etter at han forlot Liverpool FC, tar han over den blå naboen.

Det virker ikke veldig populært, verken hos røde eller blå supportere på Merseyside – men nå er det endelig klart.

11 år etter at han fikk sparken, er han tilbake i jobb i Liverpool, og er Evertons nye manager.

Dominic King i Daily Mail melder at alle papirene nå er signert, og at 61-åringen har signert for tre sesonger. Han erstatter Carlo Ancelotti, som tok over Real Madrid tidligere i sommer.

At valget ikke er så populært, er kanskje grunnen til at det foreløpig er annonsert. Det skal ha vært eieren Farhad Moshiri som sto bak valget, etter at de blå har blitt linket til en rekke andre navn de ukene.

De har blitt linket til managere som Nuno Espirito Santo, Manuel Pellegrini, Brighton-manager Graham Potter, og den tidligere Bournemouth-sjef Eddie Howe. Det har også vært snakk om å hente tilbake managere som har vært på Goodison tidligere, som Belgias landslagssjef Roberto Martinez og David Moyes fra West Ham.

Upopulært blant supporterne

Natt til mandag dukket det opp et truende banner i Caldy på Wirral.

Den tidligere Liverpool-manageren har som kjent bosatt seg på Merseyside, og hans kone og to døtre har bodd i området siden han overtok som Liverpool-manager sommeren 2004. Mens Benítez har hatt jobber i Milano, London, Napoli, Madrid, Newcastle og Dalian i Kina siden han var ferdig på Anfield i 2010, har familien fortsatt å ha huset på andre siden av Mersey som sitt hjem.

De umiddelbare reaksjonene fra Evertons supportere var negative da de første rapportene kom om interessen for Benítez. Den siste uken har tonen vært mer positiv på sosiale media, men fortsatt er det en del som er veldig imot ansettelsen.

TRUENDE BANNER: Dette banneret ble plassert i området der Rafa bor.

TRUENDE BANNER: Dette banneret ble plassert i området der Rafa bor.


Det viste også banneren som dukket opp på sosiale media: «Vi vet hvor du bor. Ikke signer» sto det skrevet.

Problemet var at de tydeligvis ikke helt visste hvor 61-åringen bodde, for ifølge Andy Hunter i The Guardian var det plassert utenfor feil hus i Caldy på Wirral.

Merseyside Police bekreftet til The Guardian at de etterforsker den truende banneren.

Tidlig lansert av Carragher

Jamie Carragher hadde Rafa som sin sjef i Liverpool fra 2004 til 2010. Han var tidlig ute og lanserte ham.

«Blant navnene som umiddelbart ble linket til Everton da nyheten om Ancelotti sprakk, hvem er mer kvalifisert enn min tidligere Liverpool-sjef Rafa Benitez?», skrev Carragher i sin spalte i The Telegraph.

«Rafa er tilgjengelig, er etablert i området, og jeg er sikker på at han er klar hvis Moshiri er forberedt på å vurdere en av de mest sjokkerende manager-ansettelsene i fotballhistorien på Merseyside», skriver han.

«Hvis en ønskeliste inkluderer for eksempel Eddie Howe eller Graham Potter, skjønner du at klubbens styre ser etter en spesifikk profil eller en ung og progressiv trener».

«Med Ancelotti gikk Everton for det som allerede er utprøvdt, en erfaren manager og et stort navn. Hvis det er det Moshiri vil ha, er Benitez en åpenbar kandidat», sier Carragher.

Ikke redd for å ta tøffe jobber

Det vil ikke være første gang Benítez tar et upopulært valg. Han ble pepet ut og var sterkt uønsket i Chelsea, på grunn av sin historie med Liverpool og rivaleriet mellom de to klubbene mellom 2004 og 2010.

Han ble møtt med store protester, pipekonsert og bannere da han tok over i november 2012, etter at Roman Abramovich hadde sparket Roberto Di Matteo.

UØNSKET: Rafa Benítez var uønsket i Chelsea, men gjorde en god jobb.

UØNSKET: Rafa Benítez var uønsket i Chelsea, men gjorde en god jobb.


Han gjorde jobben han var satt til, reddet et vanskelig utgangspunkt, sikret tredjeplass i ligaen, og vant Europa League mot Benfica.

Det er spesielt én kommentar som virkelig har irritert Evertons supportere. Det var da han kritiserte spillestilen til David Moyes etter et Merseyside-derby i 2007, og sa at Everton var «en liten klubb».

– Jeg er veldig skuffet, for det var bare ett lag som ønsket å vinne kampen, mens det andre laget ikke ønsket å tape kampen. Everton la åtte eller ni mann bak ballen og forsvarte seg dypt, men det er hva små klubber gjør, sa en tydlige irritert Benitez etter matchen, før han la til:

– Når et lag kommer til Anfield og bare ønsker å få med seg ett poeng, hva annet kan du kalle dem enn en liten klubb?


Datoene for Merseyside-derbyene neste sesong er 30. november på Goodison, og 23. april på Anfield.

Tidligere tirsdag kom meldingen om at Patrick Vieira er ny manager for Crystal Palace. Det betyr at kun Tottenham står uten manager i Premier League.