Datoene TV-kampene blir bestemt

Terminlisten kom 16. juni. Nå har datoene kommet for når TV-kampene skal bli bestemt.

Onsdag 16. juni ble terminlisten offentliggjort for 2021/22-sesongen. Allerede to dager senere hadde Sky og BT Sport plukket ut sine kamper for august, der tre av Liverpools kamper fikk nye tidspunkt for avspark.

Alle som reiser til Liverpool, vet at det er store sjanser for at de helrødes kamper blir flyttet for å sendes direkte på TV, og derfor er datoen for når TV-selskapene bestemmer seg noe en ser etter før fly og hotell blir bestilt.

Nå har Premier League kommet med datoene Sky Sports og BT Sport skal velge kamper i de ulike månedene. Fra erfaring vet vi at TV-selskapene ikke alltid holder seg til nøyaktig disse dagene, men at det er rundt disse datoene en kan forvente seg flytting av kamper. 

Kamp-periode

Dato for TV-kamper

August og september

5. juli

Oktober

6. august

November

16. september

Desember og januar

11. oktober

Februar

14. desember

Mars

24. januar

April

21. februar

Mai

4. april

Det er de to britiske rettighetshaverne, pluss Amazon Prime, som bestemmer hvilke kamper som skal spilles når.

Kampene som har avspark lørdager kl. 16.00 er de kampene som ikke har blitt flyttet for direkte TV, og blir ikke vist på TV i England. I Norge har vi mulighet til å se én kamp lørdager kl. 16, og der er det TV 2 som bestemmer hvilken kamp de ønsker å vise.