Arsenal-legenden tar over for Hodgson

Når bekreftelsen kommer, er det «bare» to managerløse klubber igjen i Premier League.

29. jun 2021 kl 18.40Arild Skjæveland

Kampen mot gamleklubben Liverpool i siste serierunde var Roy Hodgsons aller siste som Crystal Palace-manager, og manageren som fyller 74 år senere i sommer takket da for seg.

Siden det har Crystal Palace vært på managerjakt. De har vært linket til Sean Dyche, Frank Lampard, Valerien Ismael, Nuno Espirito Santo og Lucien Favre, men deres nye manager blir ingen av de navnene.

Palace sin nye manager blir Patrick Vieira, rapporterer The Athletic på tirsdag.

To managerjobber

Arsenal-legenden er klar for å komme tilbake til Premier League. Det er ti år siden Patrick Vieira la opp. Han spilte for Manchester City i 2010/11-sesongen, da han bestemte seg for å gi seg.

Etter det gikk han inn i City Football Group, og tok en rolle med City sine juniorlag.

Han ble intervjuet for jobben i Newcastle United i 2015, men det ble ikke noe av. Han tok heller en jobb i New York City FC fra 1. januar 2016. Sommeren 2018 var han klar for sin andre managerjobb, og denne gang var det tilbake i hjemlandet Frankrike. Han tok over Nice i Ligue 1. Det er en jobb han hadde frem til desember i fjor.

Mange utfordringer

Palace kom på 14. plass i Premier League forrige sesong, og Vieira har en stor oppgave foran seg for å stable på beina et lag foran neste sesong. Det kommer til å bli store utskiftninger.

Hele 14 spillere (!) kommer til å bli frigitt på torsdag når kontraktene deres går ut. Blant dem er det tre tidligere Liverpool-spillere: Mamadou Sakho, Martin Kelly, Nathaniel Clyne, Jeffrey Schlupp, Patrick van Aanholt, Andros Townsend, James McCarthy, Joel Ward, Gary Cahill, Scott Dann, Wayne Hennessey, Connor Wickham, Stephen Henderson og Sam Woods.

Liverpool møter Crystal Palace på hjemmebane lørdag 18. september, og på bortebane lørdag 22. januar, under Afrikamesterskapet.

Ansettelsen av Vieira betyr at det kun er to klubber igjen i Premier League som fortsatt er managerløse. Det er Everton og Tottenham.