Ett år siden storseieren som langt på vei sikret ligamesterskapet

Det er i dag ett år siden Liverpool slo Crystal Palace 4-0 på Anfield.

24. jun 2021 kl 19.05Einar Kvande

Trents frisparkperle, Fabinho-Salah-kombinasjonen, brassens kanon, og Manés superkontring sørget for at Liverpool kun var en seier unna ligagullet.

Jürgen Klopps mannskap stilnet alle som begynte å hviske om at ligatittelen ikke var en selvfølge etter den målløse Everton-kampen noen dager tidligere.

Jürgen Klopp og hans mesterlag var nådeløse mot Roy Hodgsons Palace-mannskap, og lot ikke «The Eagles» få ett eneste touch i Alissons 16-meter. Det hadde aldri skjedd tidligere siden Opta begynte å føre denne type statistikk i 2008/09. 

Meget godt fornøyd manager

Det var en svært fornøyd tysker som snakket med TV2 etter kampen. 

– Jeg likte dette veldig godt. Jeg likte veldig godt at fire spillere i røde drakter jaktet ned en i hvit drakt i det 89. minutt, og vant ballen tilbake og forsøkte å angripe igjen. 

– Jeg elsket alle målene, jeg elsket lidenskapen vi viste, det var den perfekte fotballkampen for oss, men det var selvfølgelig en stor forskjell at ingen var på stadion.

– Jeg elsker at spillerne mine viste de hjemme respekt med lidenskapen sin. Det er ekstremt viktig at vi føler oss samlet selv når vi ikke er det, fra det ståstedet var det veldig spesielt, og jeg har egentlig ikke de riktige ordene for det, sa han om den utrolige kampen. 

53-åringen var ikke sikker på hvilket av de utrolige målene som var favoritten. 

– Alle målene var forskjellige og alle var fantastiske. Trents mål var døråpneren, og det var veldig viktig. Jeg elsket alle målene, og kan ikke bestemme meg for en favoritt.

Allerede kvelden etter fikk Liverpool servert ligatittelen da Manchester City tapte 2-1 for et ungt og sprudlende Chelsea-mannskap.