Liverpool får rekordutbetaling etter gullet

Premier League-klubbene vil få full utbetaling fra 2019/2020-sesongen, etter å ha blitt enige om å utsette reduksjonene som kommer som en følge av korona-pandemien.

11. aug 2020 kl 21.35 Øystein Tronstad

Opprinnelig så skulle de 20 klubbene ha tilbakebetalt TV-inntekter, men dette vil nå bli spredt utover fremtidige sesonger og vil ikke påvirke utbetalingene etter sesongen. Grepet er tatt for å gi klubbene likviditet i en presset tid.

Det betyr at Liverpool vil motta rekordsummen £175 millioner i prispenger og TV-inntekter etter tittel-sesongen.

The Times skriver at summen ville ha blitt kuttet med £21 millioner, hadde det ikke vært for beslutningen med å spre kostnadene.

SLÅR CITYS GULLSESONG: Liverpool kommer til å få utbetalt en god del mer enn det Pep Guardiola & Co fikk etter sin ligatittel i 2019.

SLÅR CITYS GULLSESONG: Liverpool kommer til å få utbetalt en god del mer enn det Pep Guardiola & Co fikk etter sin ligatittel i 2019.

Et annet økonomisk tiltak er at EFL-klubbene vil få et nytt forskudd med pengestøtte.

Det pågår fortsatt forhandlinger med flere av de 55 britiske og internasjonale distributørene om hvordan TV-inntektene for årets sesong skal avklares.

Totalt kan Premier League-klubbene ende opp med å måtte tilbakebetale £330 millioner etter korona-virusets effekt på sesongen.


Forrige sesong endte Liverpool og Manchester City opp med litt over £150 millioner for andre- og førsteplass i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]