Les hva Klopp sier om sin nye signering!Offisielt: Kostas Tsimikas klar for Liverpool

Får trøye #21 og Jürgen Klopp sier at Tsimikas mentalitet passer perfekt inn i Liverpool-garderoben.

10. aug 2020 kl 20.06 Øystein Tronstad

– Vi har fulgt Kostas i lang tid og er svært glade for at han nå kommer til oss. Det er perfekte nyheter å ha med seg før vi kommer tilbake veldig snart, sier trener Jürgen Klopp om sin nye venstreback.

– Han er en veldig god fotballspiller med en innstilling for å vinne og konkurrere, og jeg liker virkelig mentaliteten hans. Den passer perfekt med den stemningen vi har i garderoben allerede.

24-åringen, med tre landskamper for Hellas, har skrevet under på en langtidskontrakt og går fra den greske til den engelske seriemesteren. Han debuterte for Olympiakos tilbake i desember 2015.

Olympiakos, med blant andre Omar Elabdellaoui, Vasilis Torosidis og Mathieu Valbuena i troppen, vant ligaen med hele 18 poeng ned til PAOK. Like stort gap som Liverpool hadde ned til Manchester City. Tismikas målgivende og laget slapp kun inn 16 baklengs.

– Han har vist fra ung alder av at han kan håndtere fotball i et annet land og gjøre det bra der. Og han har vært en stor del av Olympiakos sin suksess med tittel denne sesongen og avansement i Europa. Kostas vet fra personlig erfaring hva som kreves for å utfordre og vinne, både nasjonalt og i Champions League. Han er ambisiøs, akkurat som oss, påpeker Klopp.

Venstrebacken, som nok er tiltenkt en cover-rolle for Andy Robertson, har fått trøye nummer 21. Han avslører at det ikke er helt tilfeldig at han ønsket seg til Anfield.

– Broren min er Liverpool-fan og han oppfordret meg til å dra hit. Jeg tror ikke at han kan tro det at jeg er her. Som barn så støttet jeg Liverpool. Når han ser bildene så vil han forstå og bli veldig glad, sier Tsimikas.

GLAD FOR Å BLI RØD: Røde og hvite adidas-drakter blir nå byttet ut med Nike og helrødt.

GLAD FOR Å BLI RØD: Røde og hvite adidas-drakter blir nå byttet ut med Nike og helrødt.

– Jeg er så stolt over å være her. For meg så er dette den største klubben i verden. Det er en ære og jeg vil gi mitt absolutt beste.

Tsimikas har fått testet seg mot engelsk motstand ved flere anledninger alt. Olympiakos var i gruppe med Bayern München, Røde Stjerne og Totteham i Champions League. Det ble 2-2 hjemme mot Spurs mens de tapte 4-2 i London.

Med tredjeplass i gruppa gikk de inn i Europa League og slo like godt ut Arsenal på bortemål over to kamper, før det ble stopp etter 1-2 sammenlagt mot Wolverhampton.

– Jeg liker ligaen veldig godt. Jeg fulgte den på TV og det var alltid en drøm og kunne spille her. Med mye hardt arbeid og fokus på hva jeg kan gjøre og hva treneren ønsker, samt jobbe hardt hver dag, så kan jeg være på det høyeste nivået.

SIGNERT: Tismikas beskrives som rask, direkte og en god dribbler med en bra venstrefot.

SIGNERT: Tismikas beskrives som rask, direkte og en god dribbler med en bra venstrefot.

Årets ligagull var Tsimikas første pokal og han er bare sulten på mer. Målene hans for Liverpool-karrieren er klare alt.

– Å vinne ligaen igjen og også det å vinne Champions League. Jeg ønsker at vi oppnår våre mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]