– Jeg har aldri sluppet inn sju mål før. Det minnet meg om å møte Barcelona

Vicente Guaita måtte hente ballen ut av eget nett sju ganger forrige lørdag.

25. des 2020 kl 08.32Arild Skjæveland

Forrige lørdag reiste Liverpool til Selhurst Park, for å møte Crystal Palace til rundens tidligkamp. Avspark kl. 13.30 har vært et stort tema denne sesongen, og etter at begge lag hadde spilt kamp så sent som onsdag, var det neppe mange som hadde forventet at Jürgen Klopp sine gutter skulle hente fram en slik prestasjon.

De røde ga seg ikke før det sto 7-0. Det var klubbens største borteseier i ligaen noen gang.

Den som måtte plukke ut ballen av nettet sju ganger, var Vicente Guaita. Den 33 år gamle spanske målvakten har vært førstekeeper i Palace de tre siste sesongene. Han forteller at lørdagens kamp minnet ham om et møte med Luis Enriques Barcelona, som han tapte 6-0 mot på Camp Nou.

– Det minnet meg helt klart om den gangen. Jeg snakket om det med vennene mine på lørdag. De kom én gang: mål. Igjen: mål. Akkurat slik Liverpool gjorde, sier Guaita til The Telegraph

Snakket med Adrian

På Liverpools benk satt en annen spansk målvakt, som hadde erfart det samme tidligere denne sesongen. Adrian sto i mål da de røde slapp inn sju ganger på Villa Park. Han hadde noen trøstende ord til sin landsmann etter kampen.

– Jeg snakket med Adrian etterpå, og han sa at det ikke var så ille, og at han også hadde sluppet inn sju mål, mot Aston Villa. Han sa at det ikke betydde hvor de skjøt fra, det ble alltid mål, og ville blitt det selv om det hadde vært tre keepere der, sier Guaita.

– Noen ganger har et lag en av de perfekte dagene, men vi vet at det ikke var godt nok, sier den tidligere Valencia og Getafe-keeperen.

Takumi Minamino, Sadio Mané, Roberto Firmino (2), Jordan Henderson og Mohamed Salah (2) scoret målene på Selhurst Park. Det var tredje gang Liverpool vant en kamp 7-0 under Jürgen Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]