– Det fjerde målet var best!

En litt inhabil Jordan Henderson fikk oppgaven med å plukke ut hvilken av Liverpools sju praktscoringer mot Crystal Palace som var den beste.

19. des 2020 kl 16.56Einar Kvande

– Ja, det fjerde målet var det beste! Nei, hva var egentlig den beste scoringen? De var alle gode avslutninger. Den siste scoringen til Mo var kanskje den beste, men de var alle gode avslutninger. Det har liksom bygd seg opp til et resultat som dette over de siste ukene. Tidligere i sesongen har vi ikke vært så effektive foran mål som vi hadde likt, uttalte Jordan Henderson til BT Sport etter 7-0 over Crystal Palace.

For første gang i historien vant Liverpool en bortekamp i den engelske toppdivisjonen med en margin på sju mål, og det var også den første ligakampen de har vunnet med sju måls margin eller mer siden 9-0 seieren over Crystal Palace på hjemmebane i september 1989.

Roberto Firmino og innbytter Mohamed Salah ble tomålscorere, mens Takumi Minamino og Sadio Mané også tegnet seg på scoringslisten i tillegg til Henderson. 

– Vi var nådeløse i dag. Vi tok vare på sjansene våre, noe som alltid er viktig. Vi dominerte kampen i lange perioder. Jeg mener vi likevel kunne ha gjort det enda bedre, da vi var litt slurvete til tider. Men alt i alt er vi henrykt med prestasjonen og resultatet, for vi vet hvor vanskelig det er å komme hit. Crystal Palace er et godt lag, som gjør det vanskelig for motstanderen. Derfor var det flott å avslutte uken på denne måten etter seieren i midtuken. Det var viktig at vi klarte det.

Tre avslutninger - tre mål

I første omgang hadde Liverpool tre avslutninger på mål og tre scoringer.

– Dette har ligget i luften. Jeg har følt at vi har hatt en del sjanser i de siste kampene, som vi ikke har tatt vare på. Det har til tider kostet oss dyrt. Men i dag klarte vi å sette sjansene våre i mål, noe som alltid er viktig i fotball.

Alle de sju scoringene kom etter målgivende pasninger fra ulike spillere, Sadio Mane, Roberto Firmino, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Joël Matip og Alex Oxlade-Chamberlain. Det er første gang i Premier Leagues historie at sju ulike spillere har bidratt med målgivende i en og samme kamp.

– På visse områder var dette vår beste kamp for sesongen, men vi ser ikke bare på resultatet. Det var et fantastisk resultat, men vi må se på hele prestasjonen. Jeg syntes vi var veldig gode i midtuken, og gode igjen i dag. Nå må vi bare fortsette slik, være fokuserte, jobbe hardt og stå på videre. Julen er en vanskelig periode for alle, så vi må stå på videre og fortsette å vinne kamper.

– I første omgang hadde Palace et par halvsjanser, og var litt farlige på kontringer. De har noen gode spillere på kontringer, så de klarer alltid å skape noe i en kamp over 90 minutter, men jeg syntes vi klarte å ta mye av brodden ut av dem i dag. Spesielt utover i kampen. Vi håndterte kampen veldig bra i andre omgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]