– Jordan Henderson vil få en statue utenfor Anfield en dag

Det er spådommen til Crystal Palace-manager Roy Hodgson.

19. des 2020 kl 11.56Einar Kvande

Liverpool-kaptein Jordan Henderson er en av de nominerte i kåringen av BBC Sports Personality of the Year, hvor vinneren blir kåret søndag. Før det skal Hendo spille en viktig ligakamp mot Roy Hodgsons Crystal Palace på Selhurst Park.

De andre nominerte til BBC-prisen er Lewis Hamilton, Hollie Doyle, Ronnie O' Sullivan, Tyson Fury og Stuart Broad.

Henderson ledet Liverpool til klubbens første ligatittel på 30 år, og var også en viktig brikke da de røde vant Champions League i 2019.

– Han er en eksepsjonell spiller, som jobber eksepsjonelt hardt med sitt eget spill, og han er blitt stadig bedre, uttaler tidligere England-manager og nåværende Crystal Palace-manager Roy Hodgson til Daily Mail.

– I 2012, rett etter at han kom til Liverpool, tok jeg ham med i England-troppen for første gang til kamper mot Polen og Ukraina. Han var en helt annen spiller da enn han er i dag, mener Hodgson.

– Han har jobbet så hardt for å bli en leder i klubben. Han jobber hardt med sitt eget spill, både teknisk og taktisk. Jeg vil definitivt støtte hans kandidatur til BBC Sports Personality of the Year.

– Jeg har en tendens til å stemme på fotballspillere, for det er min verden. Jeg kjenner disse menneskene. Jeg er glad for at han er nominert, og ønsker ham lykke til.

– Han har prestert på høyeste nivå i mesteparten av sitt liv. Han ledet Liverpool til deres første trofe etter så mange år, og han gjorde det på spektakulært vis. Han vil garantert få en statue utenfor Anfield en dag.

Får Klopps stemme

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil også naturlig nok stemme på Henderson under kåringen av BBC Sports Personality of the Year. 

– Han får min stemme. Han er en eksepsjonell person og en ekspepsjonell spiller, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han gjorde en flott jobb i sommer, for mine spillere og for spillere generelt. Han gjør dette for det engelske landslaget, og han er involvert i nesten alt. Han er en flott fyr, som vil være en verdig vinner. Men nå vet jeg ikke eksakt hvem disse andre kandidatene er. Man han vil uansett være en verdig vinner, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]