I dag er det 10 år siden Liverpool nådde bunnen under Roy Hodgson

Liverpool røk ut av ligacupen mot Northampton!

22. sep 2020 kl 10.48 Arild Skjæveland

Når vi nå sitter her og ser at Liverpool er regjerende ligamestere, har vunnet Champions League, Supercupen og VM for klubblag, er det rart å tenke på at det kun er 10 år siden Liverpool nådde bunnen under Roy Hodgson.

22. september 2010 – mens det fortsatt var kaos, og klubben var i fare for å bli satt under administrasjon, ledet Roy Hodgson laget til det som var den svakeste sportslige prestasjonen i hans halvår som Liverpool-sjef.

Northampton Town, et lag på fjerde nivå i det engelske ligasystemet, kom til Anfield og slo Liverpool på straffer. Milan Jovanovic ga Liverpool ledelsen, Billy McKay utlignet etter pause, og det resultatet sto seg til det var spilt 90 minutter i regnværet på Anfield. I ekstraomgangene tok Northampton først ledelsen, fullt fortjent, ved Michael Jacobs, før David Ngog utlignet med fire minutter igjen på klokka.

Da en trodde Liverpool hadde sluppet unna med det, og reddet straffekonkurranse på en kveld der de egentlig fortjente å tape – tapte de straffekonkurransen og røk på hodet ut av cupen.


Dette var laget den kvelden: Brad Jones; Martin Kelly, Sotirios Kyrgiakos, Daniel Agger, Danny Wilson; Dani Pacheco (Thomas Ince ’106), Jay Spearing, Lucas Leiva, Ryan Babel (Jonjo Shelvey ’99); Milan Jovanovic (Nathan Eccleston ’91), David N’Gog

Klubben har kommet langt på ti år…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]