Roy Hodgson:– Vi hadde foretrukket å møte Liverpool foran et fullsatt Anfield

Roy Hodgson møtte pressen før onsdagens oppgjør på Anfield.

23. jun 2020 kl 13.44 Jens Hapnes Rege

Tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson har imponert stort i Crystal Palace, og har gjort laget til et stabilt Premier League-lag. 

Nå skal den rutinerte briten forsøke å overliste Klopp og hans ventende mesterlag i jakten på europeisk fotball. Da han møtte pressen før kampen var han klar på at han gledet seg til oppgjøret.

Stolt av laget

Under 72-åringens ledelse har Hodgsons mannskap plukket 42 poeng denne sesongen, bare fire færre enn Manchester United på 4. plass. Det aldrende laget er utrolig nok med i kampen om Champions League med bare åtte kamper gjenstående av sesongen.

– Jeg er veldig stolt av mitt lags prestasjoner gjennom året. Det er fantastisk at spillerne får honnør for sesongen de har hatt. Det var bra å starte igjen som vi gjorde (2-0 mot Bournemouth), men det var ikke overraskende for min del, sa han om lagets prestasjoner. 

Med rutinerte Scott Dann og Gary Cahill i midtforsvaret har «ørnene» satt opp en tøff mur å bryte ned for motstanderlagene. Bare fem lag har sluppet inn færre mål enn Hodgsons mannskap. 

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan forsvaret vårt har fremstått. Vi har holdt det tett mesteparten av kampene. Det er ikke bare forsvarerne, spesielt mot Bournemouth så vi angriperne bidra i det defensive også.

FORTID PÅ ANFIELD: Hodgson presenters på et tomt Anfield. Tomt blir det også på onsdag.

FORTID PÅ ANFIELD: Hodgson presenters på et tomt Anfield. Tomt blir det også på onsdag.

Foretrekker fullsatt Anfield

Han ser frem til møtet med tidligere arbeidsgiver Liverpool.

– Man nyter å spille mot Liverpool fordi det betyr at man er på det øverste nivået av fotball i England. Disse kampene er flaggskipene for fotballen. 

– Selvfølgelig, vi hadde foretrukket å møte Liverpool foran et fullsatt Anfield, men vi må akseptere omgivelsene slik de er. 

Hodgson har møtt Liverpool 14 ganger tidligere og står med tre seire, fire uavgjorte og seks tap. Mot Jürgen Klopp har det blitt tap på alle fire forsøkene. 

Kan Roy Hodgsons høytflyvende ørner stikke kjepper i hjulene for Klopps ventende røde mesterlag? Kampen starter onsdag 21.15 og sendes på TV 2 Sport Premium 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]