Bobby har vært bekymret for at han scorer for lite

Roberto Firmino synes han scorer for få mål, og har hatt samtaler med manager Jürgen Klopp om dette.

19. des 2020 kl 10.48Einar Kvande

Roberto Firmino ble Liverpools matchvinner mot Tottenham, men i samtaler med manager Jürgen Klopp har brasilianeren vært bekymret fordi han synes han scorer for få mål.

Scoringen mot Spurs var 29-åringens tredje scoring på 20 kamper denne sesongen. Tar vi med andre halvdel av forrige sesong har Bobby notert seg for fem mål på 39 kamper. Til sammenligning gjorde Diogo Jota ni mål på 16 kamper før han fikk en kneskade.

Firmino har scoret bare ett mål på bortebane etter at han scoret vinnermålet mot Tottenham i London den 11. januar. 

– Roberto ønsker å score mål. Vi har hatt samtaler om dette. Ofte er det slik at du ikke scorer mål fordi du ønsker å score flere. Alle spisser i verden ønsker å score flere mål. Selv Mo Salah og Robert Lewandowski ønsker å score mer. Det er helt normalt, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Men når en spiller blir bekymret fordi han ikke scorer, kan problemene i teorien starte. Men vi har ikke problemer med dette. 

– Derfor er det så viktig at hver spiller vet hvilken jobb han har å gjøre i en kamp. Spillerne har ulike roller. Til syvende og sist er det viktig at laget scorer mål, og heldigvis skjer det som regel ofte nok. Ikke alltid, men mesteparten av tiden. Jeg har ingen problemer med dette, og det er greit for Roberto også, selv om han ønsker å score flere mål.

Kan komme til å rotere på laget

Firmino og Andy Robertson er de to Liverpool-spillerne som har startet hver eneste Premier League-kamp denne sesongen. Klopp kan komme til å rotere på laget til dagens kamp på Selhurst Park, da den kommer mindre enn 63 timer etter seieren over Tottenham. Palace er i samme situasjon, da de spilte 1-1 mot West Ham samtidig som Liverpool slo Spurs 2-1.

Echo mener at Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Takumi Minamino er kandidaterer til å starte kampen mot Palace, mens Jürgen Klopp håper å ha Joël Matip tilgjengelig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]