– Jeg håper han aldri begynner å tvile på seg selv

Jürgen Klopp trekker frem to spillere etter 2-1 seieren over Spurs.

17. des 2020 kl 10.56Einar Kvande

Roberto Firmino ble matchvinner i det 90. minutt mot Tottenham. Dette var bare brasilianerens tredje scoring for sesongen, men Jürgen Klopp mener at angriperen ikke har noen som helst grunn til å tvile på seg selv.

– Jeg håper at han aldri tviler på seg selv. Det ser ikke slik ut på trening i alle fall. Men det snakkes alltid så mye om ham, og det føles hele tiden som folk blir overrasket over det han gjør, kommenterte Liverpool-manageren om sin matchvinner etter 2-1 seieren.

– Folk blir overrasket over at han scorer. Men han scorer mål. Viktige mål for oss. For laget handler det ikke så mye om hvem som scorer for oss. Det eneste som betyr noe er at ballen finner veien inn i nettmaskene. Måten det skjer på spiller ingen rolle.

– Det er selvsagt en del ting som er viktig, som å slå gode pasninger, slå gode innlegg, og ha gode avslutninger. Det er også viktig å gjøre løp for å åpne rom, og slike ting. Folk ser ikke det, noe jeg kan forstå. Jeg er ikke overrasket over at Bobby scorer mål. Jeg er veldig godt fornøyd med det. Han scoret i denne kampen, og det var veldig viktig både for oss og for ham, men viktigst var det for oss. Nå må vi bare fortsette slik som dette.

Premier League-debutanten storspilte

Klopp benyttet også anledningen til å rose Premier League-debutant Rhys Williams, etter 19-åringens solide opptreden i midtforsvaret.

– Rhys kan ikke forsvare seg alene, men han spilte en viktig rolle i seieren. Han gjorde en veldig god jobb. Det er svært hyggelig for ham, sa Liverpool-manageren.

– Det ble selvsagt tatt en sen avgjørelse hvorvidt han skulle spille, for vi visste ikke helt hva som ville skje med Joel Matip, og slike ting. Vi visste ikke om han ville rekke kampen eller ei. Rhys gjorde det veldig bra, og det er utrolig viktig for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]