– Jeg har savnet disse øyeblikkene

Bobby Firminos susende heading i det 90. minutt avgjorde toppkampen på Anfield.

17. des 2020 kl 10.14Einar Kvande

– Det har ikke skjedd for mange ganger denne sesongen, disse sene vinnermålene. Jeg har ikke noe problem med at vi begynner å vinne på denne måten igjen, om vi behøver det, kommenterte en smilende Jürgen Klopp etter 2-1 seieren over Jose Mourinhos mannskap.

– Denne seieren minnet meg litt om forrige sesong, men jeg tenker ikke så mye på forrige sesong lenger, om jeg skal være ærlig. Men jeg kan forstå at folk synes dette minnet litt om forrige sesong. 

– Først og fremst var det en av våre beste prestasjoner på en stund. Vi har spilt noen gode kamper, for eksempel mot Wolves for halvannen uke siden. Det var en topp kamp.

– Vi spiller ganske god fotball fra tid til annen, og det er grunnen til at vi har sanket så mange poeng som vi har. Vi sammenligner oss ikke med forrige sesong, men vi trengte en prestasjon som dette for å ta tre svært viktige poeng.

Fortjente poengene

– Vi har vært gjennom en tøff periode, en veldig tøff periode. Vi har kommet oss gjennom den, og så spiller vi en slik kamp som dette. Det er helt eksepsjonelt. Det var en topp kamp, og vi fortjente de tre poengene mot et topplag. Organiseringsmessig er det så vanskelig å spille mot dem, på grunn av trusselen de utgjør på kontringer. Så jeg likte virkelig det jeg så i denne kampen.

– Jeg mener virkelig at vi fortjente de tre poengene i denne kampen. Tottenham hadde selvsagt sjanser, og de scoret etter en utrolig marginal offsideavgjørelse. Vi var veldig uheldige i den situasjonen. De hadde andre sjanser også. Du kan ikke forsvare deg mot Harry Kane i 90 minutter, og Son og Bergwijn er utrolig hurtige. Men ser vi bort fra disse situasjonene, så hadde vi full kontroll på kampen, noe som er viktig.

– Vi var konsentrerte, beskyttet oss selv godt når vi angrep, kontringspresset var bra, pasningene var bra. Selvsagt førte ikke alt vi forsøkte på til sjanser, for Tottenham lå dypt i eget straffefelt, og forsvarte seg mot alle de høye ballene. Så vi måtte være kreative, og guttene var kreative. Om vi ikke klarte å skape noe, måtte vi tvinge frem situasjoner.

– Vårt første mål var noe vi tvang frem. Det andre målet kom på en flott dødball. Vi har ikke så mye tid til å jobbe med dette, men vi tar oss i det minste tid til å jobbe skikkelig med dødballer, og det ga resultater nok en gang.

Snart ny kamp

En seier mot det som før kampen var ligalederen vil selvsagt gjøre godt for Liverpool-spillerne, om de er regjerende mestere aldri så mye.

– Vi sliter ikke med selvtilliten på noen måte. Vi tenker ikke på det. Vi er et godt fotbllag, men vi er en vanskelig situasjon. Det vet alle. Men vi trenger ikke å lage en greie ut av det. Det er vanskelig for oss alle. Og da blir det enda mer spesielt når vi leverer en forestilling som dette ute på banen. 

– Ja, selvsagt gir det oss selvtillit, men nå skal vi spille igjen om litt over 60 timer. Vi må bli klare til kampen mot Crystal Palce, og forsøke å vinne den. Men vi kunne ikke ha følt oss bedre enn vi gjør nå. Etter pressekonferansen skal jeg begynne å tenke på Crystal Palace.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]