– Vi brukte en halvtime på å komme i gang, og da blir det vanskelig

Manageren var ikke fornøyd med måten laget hans startet kampen på i London.

13. des 2020 kl 23.02Arild Skjæveland

Liverpool fikk med seg ett poeng fra Craven Cottage. Utgangspunktet var fantastisk før kampen. Samtlige av de antatt sterkeste tittelrivalene hadde avgitt poeng – men Liverpool var ikke i nærheten av sitt beste søndag kveld. De tok ikke vare på muligheten.

Nå har de helrøde gått fem bortekamper uten seier. Kun én seier på fremmed gress er fasit etter seks kamper.

– Jeg er ikke frustrert over starten lenger, men dere har rett. Vi brukte en halvtime på å komme i gang, og det gjør selvsagt kampen vanskeligere, sa Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Dette var første gang det var supportere her på lang, lang tid, og de skapte en atmosfære. Vi hjalp Fulham mye med å lage den atmosfæren faktisk, sa han videre.

Scott Parker hadde på forhånd bedt spillerne sine om å være modige, og ta sjanser med ballen.

– De spilte annerledes fra hvordan de vanligvis spiller, med å spille langt. Loftus-Cheek på andre baller og hodedueller og slike ting. Det var mange dødballer i den første omgangen, oppsummerte manageren.

Likte ikke prestasjonen til sitt eget lag

Klopp var ikke fornøyd med det hans egne spillere viste, og en kunne høre at tyskeren var høylytt på sidelinjen.

– Med ball likte jeg ikke spillet vårt, men det var mye høylytt roping utenfra fra alle trenerne. Vi kunne ordne litt på det i førsteomgang, i 15 minutter. Pausen hjalp oss mye, og andreomgangen var mye bedre, sa Klopp.

– Dersom den første halvtimen hadde vart i en tie hadde vi tapt kampen. I de siste 60 minuttene burde vi ha vunnet – og alt i alt ender vi opp med ett poeng, og det er det.

Begge lags målvakter kom i fokus. Alisson Becker var tilbake etter hamstringskade, og ble kåret til Liverpools beste spiller på liverpool.no.

– Du kunne se i en eller to situasjoner at han også trenger rytme, men i nøkkelsituasjonene var han der. Sensasjonelle redninger – men keeperen på den andre siden hadde også en viktig jobb å gjøre.

Nå venter Tottenham i toppkamp neste gang. Den kampen spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]