Klopp gir Firmino og Coutinho mye av æren for at Fabinho ble Liverpool-spiller

Brasilianeren har blitt en av Liverpools aller viktigste spillere.

13. des 2020 kl 06.00Arild Skjæveland

Etter de alvorlige kneskadene til Virgil van Dijk og Joe Gomez, har Fabinho vikariert i midtforsvaret. Faktisk har ikke Liverpool sluppet inn et mål fra åpent spill i Premier League med brasilianeren som midtstopper.

27-åringen har blitt en av de aller viktigste spillerne i Jürgen Klopps lag siden overgangen fra Monaco sommeren 2018. Manageren gir to andre brasilianere mye av æren for at Fabinho endte opp på Anfield. Han hadde blitt linket til både Manchester United og Manchester City før overgangen ble klar ut av det blå etter Champions League-finalen i Kiev.

– Jeg kan se for meg at Manchester United og City også var med, men jeg visste det ikke, så det er ikke som vi kjempet med dem. Vi sa bare de tingene vi måtte si, hva vi tenkte, hvordan han ville passe inn hos oss, og slike ting, sier Klopp til The Telegraph

Coutinho forlot Liverpool seks måneder før Fabinho ble kjøpt, men skal likevel ha bidratt.

– Den største hjelpen var fra Bobby Firmino, som kjente ham. Philippe Coutinho kjente ham fra landslaget, og elsket Liverpool, så disse tingene hjelper litt mer, sier han videre.

Var en beskjeden gutt

Jürgen forteller at Fabinho var beskjeden da de først møttes.

– Jeg vet ikke hva jeg sa, men jeg kan se for meg da jeg møtte ham for første gang. Han var en ganske beskjeden gutt, som kanskje tenkte det var best å være rundt en høylytt manager. Det kan ha vært grunnen til at han kom til oss, sier Klopp.

Han ble kjøpt inn som sentral midtbanespiller, etter at Emre Can valgte å forlate klubben som Bosman-spiller. Denne sesongen må han først og fremst spille midtstopper.

– Jeg vil ikke si at Fabinho er en defensiv spiller – han er en spiller som orienterer seg og organiserer, sier Klopp.

– Han er veldig strategisk. Jeg vet ikke hva han spilte da han var ung i Brasil, det har jeg ikke spurt om, men for Monaco spilte han ganske ofte som høyreback, og det har han også gjort for landslaget.

– Så har han spilt som en av to i 6er-rollen. Jeg vet ikke om han har spilt midtstopper før, men trolig har han det. Han kan bare gjøre det. Du kan se det i de ulike situasjonene. Han er strålende i duellene defensivt, og i tillegg er han god på små flater, som gir ham ferdighetene til å spille på midtbanen.

– Det er ikke som at vi har funnet opp en posisjon for ham. Vi visste det fra før, og har har brukt ham der til tider. Det er bare at vi nå bruker han der fast.

Snakker med van Dijk

Van Dijk er nå på plass på AXA Training Centre i Kirkby, der han jobber seg tilbake etter den alvorlige kneskaden. Mot Wolverhampton var han på plass på tribunen og så lagkameratene vinne 4-0.

Nederlenderen, som går for å være verdens aller beste midtstopper, kan gi Fabinho råd om hvordan han skal spille i rollen.

– I de første ukene etter at han ble skadet, var ikke Virgil i posisjon til å snakke om hvordan midtstopperrollen skulle spilles. Nå er han tilbake, det er litt annerledes, og det går greit. Han var med rundt den forrige kampen mot Wolves, og det var veldig fint, sier Klopp.

– Jeg vet at guttene snakker sammen, men hva de snakker om aner jeg ikke.

Noe Klopp vet, er at han er glad for å ha akkurat Fabinho i stallen.

– Takk gud for at vi har ham, Joel Matip og de andre guttene, og at vi har spillere som kan spille i denne posisjonen, sier han.

Fulham - Liverpool spilles kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]