– Som midtstopper forsøker jeg alltid å kommunisere godt med mine lagkamerater

Fabinho var tilbake etter skade, og spilte en ny knallkamp i midtforsvaret.

23. nov 2020 kl 13.52Einar Kvande

Fabinho har gjort jobben sin, og vel så det, de gangene han har vikariert som midtstopper for Liverpool. I går ble midtbanespilleren nok en gang trukket ned i midtforsvaret for å spille stopper for et skadeskutt Liverpool-lag. Det gjorde han med bravur, da Liverpool holdt buret rent i 3-0 seieren over Leicester.

– Som midtstopper forsøker jeg alltid å kommunisere godt med mine lagkamerater, Joël, Robbo og spillerne rundt meg. Det er til stor hjelp, forkynner brasilianeren til Liverpoolfc.com.

– Vi visste vi møtte et veldig godt lag, og en veldig farlig spiss, og da er kommunikasjonen mellom oss veldig viktig. Jeg vet at jeg må være svært konsentrert hele tiden i denne posisjonen, og jeg er glad for at vi holdt buret rent, fortsetter Liverpools nummer tre.

Gjennomførte uten problemer

Fabinho har vært ute i nesten en måned etter at han fikk en strekkskade i baksiden av høyre lår i Champions League-kampen mot Midtjylland på Anfield den 27. oktober.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake etter skade, og spille 90 minutter og vinne kampen 3-0. Det føles godt. Jeg hadde ingen problemer. Jeg er glad for å være tilbake, og ha spilt en hel kamp.

Leicester hadde før denne kampen vunnet seks av sine åtte ligakamper, inkludert fire bortekamper.

– Vi visste vi hadde noen viktige spillere skadet, men alle er klare til å spille og klare til å gi 100 prosent ute på banen. Det ble en veldig god kamp. Defensivt holdt vi buret rent, noe som var veldig viktig med tanke på selvtilliten vår. Offensivt forsøkte vi å flytte ballen raskt. Vi vet hvordan Leicester spiller, så vi forsøkte å flytte ballen for å skape rom.

– Vi hadde mange muligheter til å score, og 3-0 var greit nok ut fra spill og sjanser.

Skrev historie

Dette var Liverpools 64. ligakamp på rad uten tap på Anfield, noe som er ny klubbrekord.

– Det er bare utrolig. Jeg er glad for å være en del av dette laget, slik at jeg fikk være med på å skrive historie, sier Fabinho, som fortsatt har til gode å tape en Premier League-kamp på Anfield.

– Vi må bare stå på videre, og forsøke å vinne hver eneste kamp. Vi har våre kvaliteter, og vi vet at vi alltid spiller for seier her på Anfield. Jeg er glad for å være med på dette.

Liverpool har nå 20 poeng, det samme som ligaleder Tottenham. Begge lagene har scoret 21 mål, men Liverpool har sluppet inn hele sju flere enn Spurs, noe som er identisk med antallet baklengsmål Jürgen Klopp slapp inn i det famøse 7-2 tapet for Aston Villa på Villa Park.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]