Dette skriver avisene:–Det er egentlig ikke noen krise når du har James Milner i bakhånd

Engelske aviser fokuserer på Liverpools utrolige hjemmestatistikk, James Milner og Diogo Jota, etter at de røde feide Leicester av banen.

Paul Gorst i Liverpool Echo konstaterer at Jürgen Klopp fortsetter å sette rekorder, selv i en klubb med Liverpools stolte tradisjoner.

– For fem år siden følte Liverpool-manageren seg alene inne på Anfield. En sen scoring av Crystal Palace førte til at mange supportere strømmet til utgangene da Liverpool tapte sin første kamp under Klopps ledelse. Og selv om Klopp så mange flere tomme seter på Anfield da Lecester ble slått, har han ikke lenger den samme følelsen av å være ensom, skriver han.

Liverpool har nå spilt utrolige 64 Premier League-kamper på rad på hjemmebane uten å tape. Dermed slettet Klopp Bob Paisleys klubbrekord fra slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet. En kamprekke som ble stoppet av nettopp Leicester.

– De regjerende mestrene sørget for at historien ikke gjentok seg. Et skadeskutt mannskap tok alle tre poengene, og inntok tabelltoppen sammen med Tottenham, slår Gorst fast.

Liverpool har ikke tapt en eneste kamp i Premier League siden 23. april 2017. Forrige sesong avga de røde bare to poeng på Anfield.

– Hjemmeformen kan bli helt avgjørende for om Liverpool klarer å forsvare tittelen, skriver Gorst.

– Leicester toppet tabellen før denne kampen, men ble feid til side. Dette var Liverpools beste kamp for sesongen, fortsetter Echo-journalisten.

Leicester hadde vunnet seks av sine første åtte kamper, og plukket 18 poeng, noe som var mer enn på samme stadium da de vant Premier League for fem år siden.

– Det gjenstår å se hvor stor en trussel Leicester vil bli for Liverpool de kommende seks månedene, men Brendan Rodgers sine tittelkandidater ble feid til side takket være Liverpools store og sterke tropp. Liverpool stilte med to midtbanespillere i den bakre fireren, da James Milner tok over for Trent Alexander-Arnold på høyrebacken, mens Fabinho var Joël Matips stoppermakker. Slike problemer stoppet ikke et målbevisst Liverpool-lag, som hevet seg flere hakk og leverte et varselsskudd til resten av ligaen.

Liverpool hevet seg flere hakk, og leverte et varselsskudd til resten av ligaen

Med Milner på banen savnet ikke Liverpool Van Dijk og Henderson

– Det er egentlig ikke noen krise når du har James Milner i bakhånd, skriver Alyson Rudd i The Times.

Rudd mener at 34-åringen kan være den beste Bosman-signeringen noensinne.

Milner kom gratis fra Manchester City i juni 2015, og har vært en viktig brikke i et lag som har vunnet både Champions League og Premier League. En fleksibel spiller som kan brukes nesten over alt på banen.

– Den spilleren du må være mest glad for å ha i troppen når skadelisten vokser må definitivt være Milner.

Det var Milner som tok hjørnesparket som Jonny Evans headet i eget mål, og det var også Milner som tok hjørnesparket da Roberto Firmino gjorde Liverpools tredje mål. Da Naby Keita ble byttet ut var det Milners fleksibilitet som gjorde at han ble flyttet frem fra høyreback til en posisjon på venstresiden av midtbanen. Med Jordan Henderson skadet var det Milner som var lagets kaptein.

– Han ledet laget med en slik naturlig autoritet at du kunne glemme at Henderson go Virgil van Dijk var ute, skriver Rudd.

I FYR OG FLAMME: Diogo Jota gjorde sitt fjerde mål på fire ligkamper hjemme på Anfield.

I FYR OG FLAMME: Diogo Jota gjorde sitt fjerde mål på fire ligkamper hjemme på Anfield.

– Diogo Jota er den spilleren Liverpool har hatt som har lignet mest på Luis Suarez siden uruguayaneren forlot klubben

Chris Bascombe i Telegraph hyller Diogo Jota, som scoret i sin fjerde strake hjemmekamp i ligaen.

– Diogo Jota begynner å ligne Luis Suarez i en Liverpool-trøye, om vi ser bort fra bitingen, skriver han.

– Jotas apetitt har så langt vært begrenset til scoringer, heller en anatomien til mostandere, slår Bascombe fast.

Telegraph-journalisten beskriver Jota som en spiller som har hurtigheten til Mohamed Salah, teknikken til Sadio Mané og arbeidsinnsatsen til Roberto Firmino. 

– Jota er det nærmeste Liverpool har hatt til Suarez siden urugayaneren forlot klubben til fordel for Barcelona. Temperementet er ikke det samme, men på alle andre vis har Jota den samme profilen. En angrepstrussel uten noen åpenbare svakheter. Leicesters midtstoppere, som har vært så imponerende frem til nå, klarte aldri å stoppe ham. 

Ikke preget av den lange skadelisten

– Jürgen Klopp har alltids sagt at de viktigste spillerne i en fotballklubb er de som er tilgjengelige, men han kunne begynt å tvile på det med Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Jordan Henderson, Thiago, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold ute. Men en tropp som virkelig tror på det manageren sier, hevet seg ytterligere og knuste Leicester City, slår Melissa Reddy fast i Independent.

– Liverpool blir ledet på strålende vis, er teknisk gode og jobber utrettelig, men på toppen av det hele evner de å heve seg isteden for å bli knust av tilbakeslag, skriver hun videre.

– Med en defensiv krise foran møtet med det farligste bortelaget i divisjonen, leverte laget fra Merseyside sin beste forestilling for sesongen.