– Alle snakket om Liverpools skader, men jeg kjøper ikke den historien

Leicester-manageren var veldig imponert over Liverpools «reserver».

23. nov 2020 kl 08.32Einar Kvande

Et Liverpool-lag uten Virgil van Dijk, Joe Gomez, Trent Alexander-Arnold, Thiago Alcantara, Jordan Henderson og Mohamed Salah rundspilte Leicester etter alle kunstens regler på Anfield. Etter kampen var Leicester-manager Brendan Rodgers full av beundring over Liverpools prestasjon.

– Alle snakket om Liverpools skader, men jeg kjøper ikke den historien. Jeg så ingen svekket forsvarsfirer. Jeg vet de mangler Virgil van Dijk, men Matip er en topp spiller. Fabinho spilte der mot Chelsea, mot toppspillere. Og Andy Robertson spilte. Alisson er førstekeeper, og James Milner gjør en utrolig jobb uansett hvor han spiller, kommenterte Rodgers etter at hans lag hadde blitt sendt hjem som slakt.

– Deres kamprekke uten tap på hjemmebane er utrolig, og det viser den styrken de har i troppen. De har en enestående spillertropp. Selv uten de skadede spillerne er de veldig sterke, og har topp spillere. På midtbanen hadde de spillere som alltid spiller. De er et strålende lag, supert organisert, de spiller med hjertet, et kvalitetslag, de var det beste laget.

– Det beste laget vant

Leicester savnet også tre av de faste spillerne i sin forsvarsrekke.

– Vi manglet fem fra vår startellever, og andre spillere som går ut og inn av laget. Vi har mange spillere ute med skader, og når du møter et lag som Liverpool, med den troppen de har, trenger man disse spillerne. 

– Vi ble slått av et bedre lag. Det er en enkel kamp å analysere. I første omgang var vi ikke aggressive nok uten ballen. Mot de beste lagene har taktikken vært å være kompakte, og kontre, eller ha perioder med ballen, men det klarte vi ikke i første omgang. Andre omgang var litt bedre. Vi forandret formasjonen, slik at spillerne fikk bedre kontakt med hverandre. Da handlet det om hvem som fikk det neste målet. Vi slapp inn et mål etter en dødball, og da var kampen avgjort. Det beste laget vant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]