Mandag er det trekning i Champions League. Her er lagene Liverpool kan møte

Husk å ta en sen lunsj, for kl. 12.00 er det trekning i Champions League!

Mandag er det bare å ta en forlenget lunsj og benke seg foran TV-en eller datamaskinen, for da skal åttendedelsfinalene i Champions League trekkes.

Trekningen i Nyon i Sveits starter kl. 12.00, og vi kommer til å dekke den her på liverpool.no.

Jürgen Klopp sitt lag vant gruppe D, og vil derfor være seedet i trekningen. Det betyr at Liverpool starter med bortekamp, og har fordelen med å avslutte hjemme på Anfield. Så får vi håpe at det er mulighet til enda flere supportere i mars, når returoppgjøret skal spilles.

Første kamp, som da blir på bortebane, skal spilles 16, 17, 23 eller 24.februar. Returen på Anfield spilles 9, 10, 16 eller 17. mars. Alle kampene har avspark kl. 21.00.

Ifølge bookmakerne er Liverpool den tredje største favoritten til å vinne årets turnering, bak Bayern München og Manchester City.

Vi har sett nærmere på lagene Liverpool kan møte.

Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach gikk videre på kontroversielt vis. Etter å ha spilt uavgjort mot både Inter og Real Madrid i de to første kampene, knuste de Shakhtar Donetsk 6-0 og 4-0, før de tapte hjemme mot Inter og borte mot Real Madrid.

Etter kampen ble laget stående på banen, og så de dramatisk sluttminuttene fra Guiseppe Meazzo, der vinneren av Inter og Shakhtar ville ta seg videre sammen med gruppevinner Real Madrid. Ingen av lagene klarte å score, og dermed ble det Borussia som gikk videre.


Det er flere Liverpool-linker i denne klubben. De to klubbene har vært vennskapsklubber i en årrekke. I 1973 vant Liverpool UEFA-cupen etter å ha slått tyskerne 3-2 over to kamper. I 1977 vant Bob Paisleys lag Serievinnerucpen for aller første gang, etter å ha slått nettopp Mönchengladbach. Siden kampene på 70-tallet har en ofte sett tyske supportere med Borussia-skjerf på Anfield. I 2018 skulle klubben egentlig komme til Anfield for sommerens siste kamp i sesongoppkjøringen, men da kansellerte de røde fordi tyskerne hadde forsøkt å sikre seg Rhian Brewster samme sommer.

Marco Rose er lagets manager. 44-åringen er en spiller Jürgen Klopp i sin tid hentet til Mainz 05. Først på lån da de jaktet opprykk, og så permanent da opprykket var i boks. Rose har tidligere vært manager i RB Salzburg, og var sjefen til Takumi Minamino fra 2017 til 2019. Han er linket til å bli Borussia Dortmunds neste sjef – men ikke før til sommeren.

GAMLE KJENTE: Jürgen Klopp hadde Marco Rose som spiller i Mainz.

GAMLE KJENTE: Jürgen Klopp hadde Marco Rose som spiller i Mainz.

Denne sesongen ligger laget på 8. plass i Bundesliga, med fire seire, fem uavgjorte og to tap etter 11 serierunder. Det er åtte poeng opp til ligaleder Bayer Leverkusen.

UEFA-koeffisient: 33.000 (47. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 14 av 16

RB Leipzig

RB Leipzig er en klubb vi har blitt godt kjent med de siste årene. Liverpool har et godt forhold til Red Bull-klubbene, etter å ha kjøpt Naby Keita fra RB Leipzig i 2018 og Takumi Minamino fra RB Salzburg i 2020. Sadio Mané har også en fortid i Red Bull-klubbene.

Etter skadene på Joe Gomez og Virgil van Dijk har Liverpool blitt linket til deres franske midtstopper Dayot Upamecano.

Leipzig kom helt til semifinalen av Champions League forrige sesong, da de tapte mot Paris Saint-Germain. De har etablert seg i toppen av Bundesliga, og ligger i skrivende stund på tredjeplass, ett poeng bak Leverkusen.

I gruppespillets siste kamp måtte tyskerne slå Manchester United for å slå følge med PSG til sluttspillet. De stormet ut av startblokkene, og ledet 2-0 da 13 minutt var spilt. Justin Kluivert la på til 3-0 etter 69 minutter. Manchester United hadde en sluttspurt, men Leipzig sto imot og vant 3-2.

Klubben er ledet av 33 år gamle Julian Nagelsmann, som blir sett på som den mest lovende manageren i Tyskland. Liverpool har møtt ham før, i kvalifisering til Champions League i 2017/18, da han ledet Hoffenheim. De røde vant 2-1 på bortebane, og 4-2 hjemme på Anfield.

Leipzig ser ut som en av de tøffere motstanderne Liverpool kan møte.

UEFA-koeffisient: 66.000 (21. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 12 av 16

Lazio

Det kan bli et gjensyn med flere røde dersom Liverpool trekkes mot Lazio i åttendedelsfinalen.

Pepe Reina står i mål, Lucas Leiva har den defensive midtbanerollen, og Luis Alberto har virkelig slått til i Italia. Han er Lazios nummer 10, og har vært en viktig spiller på Olimpico de fire siste årene.

Lazio ble nummer to i gruppe F, bak Borussia Dortmund. De andre Club Brugge endte på tredjeplass, mens Dejan Lovren og Zenit St. Petersburg tok fjerdeplassen og er ute av Europa for i år.

GAMLE RØDE: Lucas Leiva, Pepe Reina og Luis Alberto spiller for Lazio.

GAMLE RØDE: Lucas Leiva, Pepe Reina og Luis Alberto spiller for Lazio.


Lazio kom på fjerdeplass i Serie A forrige sesong, og har hatt en skuffende start på årets sesong. De ligger i skrivende stund på niendeplass, ti poeng bak ledende AC Milan.

De har en målfarlig mann på topp. Spissen Ciro Immobile ble i 2014 hentet av Klopp til Borussia Dortmund, men slo aldri til i Bundesliga. I Serie har han vært fantastisk. Han har scoret 136 mål på 190 kamper for Lazio. Denne sesongen har han 11 mål på 12 kamper i Serie A og Champions League.

UEFA-koeffisient: 44.000 (31. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 15 av 16

FC Porto

Portugisiske FC Porto er en klubb vi kjenner godt til. Liverpool knuste Porto 5-0 på bortebane og spilte 0-0 hjemme på Anfield uten å svette for mye i åttendedelsfinalen i 2017/18, på vei til finalen i Kiev.

Året etter var Porto motstander i kvartfinalen, og igjen var Sadio Mané og co fantastiske. Liverpool vant 2-0 på Anfield, og hele 4-1 borte på Estadio do Dragao på vei til finalen i Madrid.

Vitor Matos og Pep Lijnders i Liverpools støtteapparat har jobbet i Porto, og snakket mye om hvilken fotballutdannelse de har fått i den portugsiske klubben. Diogo Jota har spilt for klubben.

Marko Grujic er for tiden utlånt i Porto, og har nå spilt seg inn på laget. Slik utlånsreglene er i Europa, vil han kunne spille mot Liverpool dersom lagene trekkes mot hverandre. Porto har kommet skeivt ut denne sesongen, og er på tredjeplass i Primeira Liga. Opp til Sporting er avstanden fire poeng etter ni serierunder.

SPILLER: Marko Grujic er lånt ut til Porto denne sesongen.

SPILLER: Marko Grujic er lånt ut til Porto denne sesongen.Porto ble nummer to i gruppe C, tre poeng bak Manchester City. Det var tidlig klart at det var de to som kom til å gå videre. Olympiakos ble nummer tre, og Marseille endte sist.

UEFA-koeffisient: 82.000 (14. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 16 av 16

Barcelona

Barcelona ble nummer to i sin gruppe, etter å ha blitt knust 3-0 av Juventus hjemme på Camp Nou i siste gruppespillskamp. Det var deres første hjemmetap i Champions League på 38 kamper.

Det har vært full krise i Barcelona. Det har det egentlig vært i flere år, men etter at Lionel Messi krevde å bli solgt tidligere i år har det vært mer kritisk enn på lenge. Det har ikke fungert på banen, Luis Suarez har dratt, Ronald Koeman har ikke fått noen god start som manager, og fikk ikke hentet inn noen av de spillerne han ønsket seg da han tok over. Det er vi glade for, siden det betyr at Gini Wijnaldum fortsatt spiller i rødt på Liverpools midtbane.

Barca ligger på åttende (!) i La Liga etter 11 serierunder, med kun 17 poeng. Det er ni poeng opp til ledende Real Sociedad og Atletico Madrid.

Vi husker alle hvordan det gikk sist Liverpool og Barcelona møttes i Champions League, med første kamp på Camp Nou… Et ekstremt ufortjent 3-0-tap i Katalonia ble fulgt opp med tidenes comeback og 4-0-seier på Anfield i semifinalen 2019. En av tidenes kvelder i Europa for vår del. Lionel Messi er fortsatt Lionel Messi, men det er kanskje ikke den den verste sesongen å møte Barcelona på i en åttendedelsfinale.

UEFA-koeffisient: 121.000 (2. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 7 av 16

Atletico Madrid

Trolig det aller verste laget Liverpool kan trekke – selv om de røde også vil være ekstremt revansjesugne i et slikt møte.

I den siste kampen før «lockdown» på grunn av Korona-pandemien slo Diego Simeones menn ut Liverpool på Anfield etter ekstraomganger, i en kamp som kunne blitt husket som en av de beste kampene forrige sesong. Til tider kjørte de helrøde over spanjolene – men to håpløse keepertabber fra Adrian gjorde at det var «Atleti» som tok seg videre.Denne sesongen har de forsterket med Luis Suarez, og Joao Felix er et år eldre. De topper La Liga sammen med Real Sociedad, og ser i skrivende stund ut som favoritter til å vinne sitt første ligamesterskap siden 2013.

I Champions League ble de nummer to bak regjerende mester Bayern München. Hadde de tapt borte mot RB Salzburg i sjette gruppespillkamp hadde de vært ute, men det skjedde aldri. De overbeviste, vant 2-0, og er et av lagene Liverpool kan trekke.

UEFA-koeffisient: 115.000 (5. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 9 av 16

Sevilla

Sevilla er et annet lag Liverpool bør være revansjelystne mot. Det er et lag de røde faktisk aldri har slått under Jürgen Klopp.

Det startet i Europa League-finalen i 2015/16-sesongen i Basel, da Sevilla vant 3-1 i det som har vært «deres» turnering det siste tiåret. Det gjorde at Liverpool ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League i Klopps første sesong.


I 2017/18 var de røde endelig klare for Champions League, og da møttes lagene igjen. Liverpool burde vunnet begge kampene, men rotet det bort på veldig snodig vis. Det ble 2-2 på Anfield og 3-3 i Sevilla. Siden den gang har lagene også møttes i en treningskamp, som Sevilla vant 2-1.

Forrige sesong vant de Europa League, etter å ha slått Inter 3-2 i finalen. Siden det har de mistet viktige Ever Banega, som var så viktig forrige sesong. Han har fortsatt karrieren i Al Shabab FC i Saudi Arabia.

Julen Lopeteguis lag ble nummer to i gruppe E, bak Chelsea. Krasnodar ble nummer tre, og Rennes nummer fire. Sevilla er nummer fem i La Liga etter elleve spilte kamper, med sju poeng opp til Atletico Madrid.

UEFA-koeffisient: 97.000 (8. plass)
Favoritt ifølge bookmakerne og Oddschecker: 13 av 16