Festbrems Hodgson vil spolere Klopps party

Jürgen Klopp ble torsdag kåret til verdens beste manager av FIFA. Nå planlegger Roy Hodgson å få tyskeren ned på jorda igjen.

18. des 2020 kl 17.53Einar Kvande

Roy Hodgson synes det var fullt fortjent at Jürgen Klopp gikk til topps i kåringen av verdens beste manager under FIFA Football Awards. Men Crystal Palace-manageren har planer om å være festbrems når Klopps mannskap besøker Selhurst Park lørdag.

– Det er vanskelig nok å bli nominert til en slik kåring, og når du vinner den to ganger på rad er det ganske utrolig, sa Hodgson om at Klopp ble kåret til verdens beste manager for andre året på rad.

– I morgen skal jeg fortelle ham at jeg synes det var vel fortjent. Selvsagt er han en veldig god manager. Det som gjør en manager til en god manager er at han har en klar plan for hvordan han ønsker at laget sitt skal spille, og at han jobber hardt på treningsfeltet for å sørge for at spillerne forstår hva han ønsker fra dem, fortalte Hodgson under sin pressekonferanse i dag.

– Han er helt klart dyktig til å håndtere enkeltspillere, for du ser hvor godt forhold han har til spillerne sine. De har et veldig varmt og vennlig forhold, selv om jeg er sikker på at han utfordrer dem og presser dem hele tiden på trening.

– Han oppnår ikke suksess ved å være deres venn. Han oppnår suksess ved å være en trener av ypperste klasse, men han klarer også i vise sine menneskelige kvaliteter slik at spillerne virkelig ønsker å spille for ham.

– Han har mange kvaliteter, og var et godt valg av FIFA ved denne anledningen. Men i morgen skal vi gjøre vårt beste for å ødelegge festen han har planlagt, lover Hodgson.

Uten Benteke og et knippe andre spillere

Liverpool må nok en gang klare seg uten den langtidsskadede kvartetten Virgil van Dijk, Joe Gomez, Diogo Jota og Kostas Tsimikas.

Thiago Alcantara, James Milner og Zherdan Shaqiri vil heller ikke være involvert, men disse tre spillerne kan være tilbake i full trening allerede i neste uke.

– Jeg tror Liverpool forventer at det blir litt vanskeligere for dem enn det var i fjor, da de feide alle lag av banen. Nå er det mange flere lag som holder følge med dem og kjemper i toppen. Jürgen vet han har en tøff jobb foran seg, om han skal bringe ligatrofeet til Anfield for andre sesong på rad. Men han har fått en god start, for de leder ligaen.

Palace må klare seg uten Christian Benteke, som er suspendert etter det røde korte han fikk i kampen mot West Ham onsdag kveld. To andre tidligere Liverpool-spillere hos London-klubben er heller ikke aktuelle for spill mot gamle lagkamerater. Forsvarsspillerne Martin Kelly og Mamadou Sakho sliter begge med skader i baksiden av den ene leggen. Andre Palace-spillere som vi ikke vil få se i aksjon mot Liverpool er Wayne Hennessey (lår), Nathan Ferguson (kne) og Connor Wickham (lår).

Gary Cahill, Jeffrey Schlupp og tidligere Liverpool-spiller Nathaniel Clyne er imidlertid tilgjengelige igjen etter å ha blitt hvilt i midtuken. 

Hodgson mener han vil savne Benteke, som var i ferd med å finne tilbake til scoringsformen med tre mål på tre kamper før han ble utvist.

– Etter at han kom tilbake på laget har han gjort det ekstremt bra, og vi har vært veldig godt fornøyde med ham. Han ville ha vært et farlig våpen mot Liverpool. De ville neppe ha sett frem til å spille mot ham, i den formen han har vært, så vi vil savne ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]