600 mål under Klopp - på 288 kamper!

Ingen andre Liverpool-managere er i nærheten av en slik statistikk.

19. des 2020 kl 16.10Einar Kvande

Da Mohamed Salah satte inn sitt andre mål og Liverpools sjuende mot Crystal Palace, var det samtidig Liverpools mål nummer 600 under Jürgen Klopps ledelse. Dette har de røde oppnådd på 288 kamper. Ingen andre Liverpool-managere er i nærheten av denne statistikken. Den som kommer nærmest er Kenny Dalglish. Hans Liverpool-mannskap klarte 600 mål på 298 kamper. Altså måtte han ha ti flere kamper enn Klopp.

Viktig for målforskjellen

– Det var hardt arbeid. Crystal Palace hadde mange kontringer i første omgang, der vi trengte en lang fot eller tå. De hadde definitivt sine øyeblikk, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter 7-0 over Crystal Palace. 

– Våre avslutninger i første omgang var veldig presise. Jeg vil ikke si at kampen er avgjort selv om vi leder 3-0 til pause, så vi måtte være konsentrerte i andre omgang også. Det var utfordringen. Men guttene kontrollerte kampen, scoret vidunderlige mål og vant den.

– Guttene er kapable til å score slike kvalitetsmål, men de gjør det ikke hver uke. I dag fungerte alt, og det var bra. Vi er inne i en veldig intens periode for spillerne. Guttene bør være veldig stolte over resultatet og prestasjonen i denne kampen. 

– I morgen skal de få fri, og så begynner vi å forberede oss til kampen mot West Bromwich. Dette var en veldig god kamp, og et viktig resultat for oss. Med tanke på målforskjellen var det veldig viktig, etter det merkelige resultatet vi fikk i bortekampen mot Aston Villa. 

BT Sport sin reporter påpekte at Liverpool aldri tidligere har vunnet en bortekamp med så mange mål i den engelske toppdivisjonen.

– Det er i alle fall første gang for oss siden jeg kom hit. Jeg visste ikke at det aldri har skjedd tidligere. Disse guttene har satt rekorder en stund nå, og det er helt greit, smilte Klopp. 

Mané likte ikke å bli byttet ut

Sadio Mané var veldig misfornøyd med å bli byttet ut til fordel for Mohamed Salah på stillingen 4-0 til Liverpool.

– Han var ikke sint fordi Mo kom inn, han var sint fordi han selv ble tatt av så tidlig. Du kan ikke spille fotball som dette om du er bare en fotsoldat. De er mennesker, og det er menneskelig å reagere på den måten. Alt er helt greit mellom meg og Sadio.

Liverpool vil nå lede Premier League ved inngangen til julen.

– Det var planen. Julen føles fortsatt langt unna, selv om jeg vet det er i neste uke. Jeg håper vi får en god jul. Vi vil trene mye. Sesongen er dessverre ikke over ennå. Vi har noen kamper igjen, og må være klare for dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]