Klopp forklarer hvorfor han har benket Salah mot Palace

Liverpool-manageren valgte å gå for Takumi Minamino i startoppstillingen.

19. des 2020 kl 13.16Einar Kvande

Jürgen Klopp forklarte før avspark mot Crystal Palace at han valgte å benke Mohamed Salah på grunn av det høye antallet kamper som egypteren har spilt i det siste. 

Salah scoret da Tottenham ble slått 2-1 på onsdag, men mot Palace ble han erstattet av Takumi Minamino. Joël Matip og Naby Keita var også tilbake i startoppstillingen, mens 19-åringene Rhys Williams og Curtis Jones ble henvist til innbytterbenken.

Fra og med i dag kan klubbene ha ni innbyttere på benken i Premier League, og Klopp har valgt å ha to reservekeepere tilgjengelig, i form av Caoimhin Kelleher og Adrian på benken.

– Begge lag er i samme situasjon. Vi spiller søndag-onsdag-lørdag, så det blir en tøff oppgave, sa Klopp til BT Sport før kampstart.

– Palace spiller samme system som Tottenham. De liker å kontre, så vi må være våkne igjen.

– Mo Salah er på benken. De har alle spilt mange kamper. Han kan komme inn og utgjøre en forskjell. Vi trenger alle guttene, fortsatte Klopp.

Liverpool-manageren kommenterte også laget til Palace.

– Det var smart av Palace å hente inn Eze. Schlupp har funnet sin posisjon, Zaha spiller høyere. Dette er et skikkelig Premier League-lag. 

Clyne mot sin gamle klubb

Palace-manager Roy Hodgson ser også frem til å møte sin gamle klubb.

– Vi er veldig positive. Det er alltid en fornøyelse å ønske et lag som Liverpool velkommen til Selhurst Park. Humøret vårt er godt etter tre gode kamper, sa han.

– Christian Benteke ville ha vært en håndfull for Liverpool, men vi ble robbet for den muligheten. Jordan Ayew har alltid gjort det bra for oss.

– Nathaniel Clyne har kommet til hektene igjen på fantastisk vis etter en alvorlig skade. Han er henrykt over å skulle spille mot sin gamle klubb.

– Du blir ikke mestere i England og Europa uten at du har egenskapene som trengs. De finner en måte å starte fra null igjen på hver eneste gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]