– Det betyr selvsagt ikke at vi automatisk blir mestere i mai

Liverpool er det første laget i Premier League-historien som topper tabellen på julaften tre år på rad.

24. des 2020 kl 22.39Einar Kvande

Under pressekonferansen foran søndagens kamp mot West Bromwich ble Jürgen Klopp konfrontert med at Liverpool er det første laget i Premier League-historien som topper tabellen på julaften tre sesonger på rad.

– Det betyr selvsagt ikke at vi automatisk blir mestere i mai, om vi leder til jul. Ellers hadde vi vunnet ligaen to ganger tidligere! Vi er i den beste posisjonen vi kan være i for øyeblikket, men det er alt, svarte Klopp.

– Vi vet hvor vanskelig det var, hvor vanskelig det er, og hvor vanskelig det vil bli. Vi har ikke engang spilt halve sesongen ennå, noe som vi vanligvis har gjort rundt disse tider. 

– Det er hyggelig, intet mer, intet mindre. For to år siden, da vi ikke vant ligaen etter at vi toppet tabellen til jul, så var det ikke fordi vi manglet fokus. Det handlet kun om kvaliteten til motstanderne, og den kvalieten er fortsatt der ute. Så ingenting er egentlig forandret.

– Vi har samlet noen poeng, og dersom vi ønsker å oppnå noe spesielt denne sesongen må vi samle enda flere frem mot sesongslutt, og det skal vi forsøke på. Det er det hele.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]