Det er blitt en juletradisjon - og gir Liverpool over 50% sjanse til å vinne Premier League

Liverpool leder Premier League ved inngangen til julen for tredje sesong på rad.

20. des 2020 kl 22.10Einar Kvande

For tredje år på rad ligger Liverpool på toppen av Premier League-tabellen når pinnekjøtt og ribbe skal fortæres. Med fire poengs forsprang ned til Leicester på andreplass vil Jürgen Klopps mannskap inneha denne posisjonen minst til Leicesters bortekamp mot Crystal Palace 4. juledag.

Allerede 2. juledag møtes de to lagene som ligger på plassene bak Liverpool på tabellen, Leicester og Manchester United, til innbyrdes oppgjør på King Power Stadium. Dagen etter er Liverpool vertskap for West Bromwich på Anfield.

16. ligarunde starter 4. juledag, med Leicesters bortekamp mot Crystal Palace. Dagen etter er Manchester United vertskap for Wolves, mens Liverpool reiser til St James' Park for å møte Newcastle onsdag 30. desember.

Liverpool har toppet Premier League-tabellen på julaften fem ganger tidligere, i 1996, 2008, 2013, 2018 og 2019, men kun en av disse gangene har de vunnet ligaen. Det var forrige sesong, da Jürgen Klopps mannskap sikret klubben ligatrofeet for første gang på 30 år.

Selv om Liverpool har lykkes med å vinne ligaen bare en av fem ganger hvor de har toppet Premier League-tabellen til jul, viser statistikken at laget som leder ved inngangen til julen har over 50% sjanse til å vinne ligaen. I Premier League-æraen har nemlig laget som har ledet Premier League til jul gått til topps i 15 av 27 sesonger, inkludert Liverpool forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]