To av de sju scoringene mot Crystal Palace var fullstendig atypiske for Liverpool denne sesongen

Bare Gini Wijnaldum mot Wolves har gjort det samme som Jordan Henderson og Mohamed Salah gjorde mot Crystal Palace på Selhurst Park.

Jürgen Klopp ledet Liverpool til seier for 127. gang i Premier League da Liverpool slo Crystal Palace 7-0 på Selhurst Park, og tyskeren tok dermed over tronen fra Rafael Benitez som Anfield-klubbens mestvinnende manager i Premier League-historien.

Samtidig ble de målgivende pasningene til de sju scoringene levert av sju forskjellige spillere. Det er første gang i Premier League-historien at sju forskjellige spillere har målgivende pasninger for et lag i en og samme match. Sadio Mané, Roberto Firmino, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Joël Matip og Alex Oxlade-Chamberlain er spillerne som kan skryte av at de er innehavere av den rekorden.

Dette var første gang i den engelske toppserien at Liverpool kunne registrere en borteseier med en margin på hele sju mål. Det var også første gang Anfield-klubben kunne bokføre en seier med sju mål eller mer siden de vant 9-0 over nettopp Crystal Palace på Anfield i september 1989.

Det var også første gang i historien at Crystal Palace slapp inn sju mål på hjemmebane.

FÅ LANGSKUDD: Liverpool har bare gjort tre mål fra utenfor 16-meteren. De to selvmålene som Liverpool er profittert på er ikke med på illustrasjonene.

FÅ LANGSKUDD: Liverpool har bare gjort tre mål fra utenfor 16-meteren. De to selvmålene som Liverpool er profittert på er ikke med på illustrasjonene.

Med to mål og en målgivende ble Mohamed Salah den første innbytter til å være direkte involvert i tre mål i en Premier League-kamp for Liverpool.

Få mål fra distanse

Rekordene satt med andre ord løst på Selhurst Park i går, men to av Liverpools scoringer mot Palace var svært atypiske. Før denne kampen hadde nemlig Liverpool kun scoret ett mål på langskudd fra utenfor 16-meteren. Mot Palace kom to av de sju målene på avslutninger fra distanse.

Jordan Henderson gjorde 4-0 på en avslutning fra 20 meter, mens Mohamed Salah satte inn 7-0 fra 23 meter. Før kampen i Croydon var Georginio Wijnaldums scoring i seieren over Wolves den Liverpool-scoringen som hadde blitt gjort fra lengst hold, med en distanse på 19 meter.

Med andre ord har bare tre av Liverpools 36 scoringer etter 14 serierunder kommet fra posisjoner utenfor 16-meteren, viser statistikken til InStat.

At nettopp Jordan Henderson står bak et av disse tre langskuddene bør imidlertid ikke overraske noen. Henderson har scoret hele 41% av sine Premier League-mål fra distanse, eller elleve av 27 for å ta de konkrete tallene. Begge hans to siste mål har kommet fra distanse.

Fire av de sju målene mot Palace ble gjort med høyrebeinet. Hendersons langskudd er nevnt. Det samme gjaldt også de tre scoringene som ble gjort i første omgang, av Takumi Minamino, Sadio Mané og Roberto Firmino.

Dette var forøvrig første gang at Liverpool scoret tre mål i første omgang av en Premier League-kamp på bortebane siden en kamp mot Bournemouth i desember 2017. To av de tre siste gangene Liverpool har scoret tre på bortebane i Premier League er nå forøvrig mot Crystal Palace.

Sadio Mane har scoret i sine sju siste Premier League-kamper mot Palace. Bare Robin van Persie med åtte mot Stoke har scoret i flere Premier League-kamper på rad mot samme motstander.

Takumi Minaminos åpningsmål på Selhurst Park kom etter to minutter og fem sekunder. Dette er det tidligste Liverpool har tatt ledelsen i en bortekamp i Premier League siden Rickie Lambert scoret etter 90 sekunder i en kamp mot Crystal Palace på Selhurst Park i november 2014.

Av de tre scoringene til Liverpool i går som ikke kom med høyrefoten ble to satt inn med venstre og ett med hodet. Salahs praktfulle scoring som fatsatte sluttresultatet til 7-0 kom med venstreslegga, og det gjorde også Roberto Firminos lekre chip til 5-0. Med andre ord scoret både Bobby med begge bein i denne kampen, mes Mo scoret både med venstre og med hodet, da hans scoring til 6-0 kom med et hodestøt, etter at Joël Matip hadde headet en corner fra høyre inn til egypteren.

I SAMME HJØRNE:  Bortsett fra Roberto Firminos beherskede avslutning til 3-0 ble alle Liverpools scoringer mot Palace satt til venstre i mål.

I SAMME HJØRNE: Bortsett fra Roberto Firminos beherskede avslutning til 3-0 ble alle Liverpools scoringer mot Palace satt til venstre i mål.

Seks mål i samme hjørne

Av de sju scoringene til Liverpool på Selhurst Park ble hele seks satt inn i venstre hjørne av målet. Kun Roberto Firminos beherskede avslutning med utsiden av høyrefoten ble trillet inn i høyre hjørne.

Det kan argumenteres at Mo Salahs sist mål var det mest velplasserte, men også Jordan Henderson, Sadio Mane og Takumi Minaminos avslutninger var så velplasserte at keeper ikke hadde en sjanse til å nå ballen.

Vi merker oss at Liverpool hadde fire gode avslutningsforsøk til, hvorav tre gikk like utenfor.

Liverpool hadde tolv sjanser i kampen, mot hjemmelagets tre. Av Liverpools elleve avslutninger gikk åtte på mål, mens vertene kun hadde fem avslutninger, hvorav tre var på mål.