Dette skriver avisene:Et varsko til Liverpools Premier League-rivaler

Engelske aviser er skjønt enige om at 7-0 over Crystal Palace var et skikkelig skremmeskudd til Liverpools Premier League-rivaler, samtidig som Mohamed Salah beviste at han ikke har noe på innbytterbenken å gjøre.

Det var definitivt det beste laget som vant denne kampen, slår Ian Doyle fast i Liverpool Echo, med referanse til Jose Mourinhos uttalelse etter Liverpools seier over Tottenham onsdag kveld.

– Og det er Jose Mourinho og resten av Premier League fullstendig klar over, skriver Echo-journalisten.

Doyle tror man vil skjelve i buksene både på Etihad, Old Trafford, Stamford Bridge og andre steder etter at målene fløy inn i nettet bak Palace-keeper Vicente Guaita. 

– Ingen keeper i verden ville ha hatt særlig håp om å stoppe et uimotståelig og nådeløst Liverpool i fri dressur, skriver Doyle.

Han mener Liverpools overbevisende seier har satt standarden for resten av sesongen.

– Dette var en av de beste prestasjonene i Klopps tid som Liverpool-manager, slår Echo-journalisten fast.

Seieren er Liverpools største borteseier noensinne i den engelske toppserien. Stakkars Palace var også motstander da de røde tok sin største hjemmeseier i toppserien, da de vant 9-0 på Anfield i 1989. 

– Aldri tidligere har Liverpool scoret så mange flotte mål i en og samme kamp. De kunne hatt sin egen kåring av sesongens mål med bare scoringer fra denne kampen. Kanskje vil dette drive bort spøkelset fra Villa Park, der de røde slapp inn sju mål selv for bare 10 uker siden. 

– Liverpool ser nå fremover, mens resten av Premier League kjemper om posisjoner bak dem. De topper tabellen ved inngangen til julen for tredje sesong på rad.

Et veiskille?

Denne seieren vil definere en hel æra, spår Miguel Delaney i The Independent.

– De regjerende mestrene ga klar beskjed om hvor skapet skal stå på Selhurst Park, og vil toppe tabellen til jul.

I tillegg til å være en prestasjon et mesterlag verdig, påpeker Delaney at dette også handlet om individuelle prestasjoner. 

– Dette var en månedens mål-konkurranse i en og samme kamp. Seieren var spesiell og vil definere en hel æra mer enn noe annet vi har sett fra Jürgen Klopps mannskap i de fem årene han har ledet laget. Og det i en sesong hvor de har vært et stykke unna sitt høyeste nivå. Dette var så bra, at det er skremmende for alle andre. De satte også en rekord, da dette var deres største borteseier noen gang i toppserien.

Delany tror denne uken kan vise seg å bli et veiskille i årets Premier League.

– Du kan ane hvor viktig seieren over Tottenham kan vise seg å bli. Du kunne se hvor stor betydning det resultatet hadde på reaksjonene i etterkant, og også på Liverpools respons på Selhurst Park. 

Spår at Liverpool klarer å forsvare tittelen

Oliver Holt i Daily Mail spår at Liverpool vil vinne Premier League også i 2021.

– I et ufordrende år med stor usikkerhet og hvor mange tradisjoner står for fall, er i det minste engelsk fotball i ferd med å finne tilbake til sitt gamle jeg. Det har vært elementer av kaos i løpet av denne Premier League-sesongen også, men Liverpools strålende brakseier over Crystal Palace minnet oss om livet før koronapandemien. Deres største borteseier i toppserien noen sinne bærer bud om at ting er i ferd med å normalisere seg, etter noen tidlige overraskelser som da de tapte 7-2 på Villa Park. Trass i deres enorme skadekrise er det laget som feide alt til side forrige sesong i ferd med å repetere den prestasjonen denne sesongen, skriver Holt.

– Den strålende prestasjonen, med et lag som fortsatt mangler mange spillere, antyder at Liverpool vil bli vanskelige å ta igjen. For å sette ting i perspektiv så klarte Liverpools nærmeste konkurrent, Tottenham Hotspur, bare 1-1 da de spilte mot Palace på Selhurst Park forrige helg. Liverpool var på et helt annet nivå.

– Jürgen Klopps mannskap ser ut som et lag som vil rykke fra de andre igjen. Dersom Liverpool forsvarer tittelen vil de se tilbake på disse dagene før jul som et veiskille. De feide Palace tilside på en måte som tok pusten fra noen og enhver.

Hevet seg til sitt høyeste nivå

Barney Ronay i The Guardian konstaterer at Liverpool har funnet tilbake til rytmen fra 2019/20, og nå er det opp til resten av Premier League å svare på tiltale.

– Liverpool leverte en prestasjon et nådeløst mesterlag verdig, og feide Crystal Palace av banen. Det minnet om en reprise på forrige sesongs overkjøringer.

– Dette var dagen da Liverpool simpelthen hevet seg til sitt høyeste nivå, og utspilte sine motstandere. Resultatet var spektakulært. Kvaliteten på målene var av en annen verden.

Ronay slår fast at dette var Palace sitt største hjemmetap noensinne, større enn 6-1 tapet for Millwall i mellomkrigsårene.

– Merkelig nok så det ut som hjemmelagets spillere aldri sluttet å løpe. De falt aldri sammen. De spilte til og med ganske bra i første omgang. Men Palace tok avspark etter avspark, mens Roy Hodgson og Ray Lewington ropte oppmuntrende ord på et tomt stadion. 

Dette var den første av tre bortekamper for Liverpool i jule- og nyttårsprogrammet.

– Jürgen Klopp kan nå gå til disse kampene vel vitende om den styrken han har i bakhånd.