Hvorfor lot Mohamed Salah seg intervjue av spanske AS?

Det er lett å se intervjuet som et ledd i en strategi for å forlate Liverpool, men Simon Hughes i The Athletic mener det like gjerne kan være et ledd i en strategi for å sikre seg en lukrativ ny kontrakt med Anfield-klubben.

20. des 2020 kl 10.53Einar Kvande

Det vakte oppsikt i pressekretser da den normalt tilbakeholdne Mohamed Salah ga den spanske sportsavisen AS et eksklusivt intervju denne uken. Salah gikk med på å sette seg ned foran kamera i COVID-sikre lokaler et sted på Mersseyside midt under en pandemi. Det var også uvanlig at Salah snakket så åpent om vanskelige temaer som han gjorde.

Det var to uttalelser som skapte overskrifter. For det første la ikke Salah skjul på at han var skuffet over at han ikke ble utpekt som lagets kaptein i bortekampen mot Midtjylland, hvor Klopps kapteinsvalg falt på den unge scouseren Trent Alexander-Arnold. Den andre uttalelsen var relatert til at en ny kontrakt med Liverpool lå i Anfield-klubbens hender, samtidig som Salah beskrev Barcelona og Real Madrid som toppklubber.

Ved å gi dette intervjuet til en spansk sportsavis brøt Salah med klubbens policy når det gjelder intervjuer. Som regel har en spiller en agenda når han snakker så åpent, og spesielt når en spiller som er så tilbakeholden som Mohamed Salah gjør det, påpeker Simon Hughes i The Athletic.

Salah er 28 år gammel, og har to og et halvt år igjen av en kontrakt med Liverpool som er verdt 200 000 pund i uken. Hans neste kontrakt kan bli den mest lukrative i hans karriere, mens alle kontrakter som inngås senere trolig vil ha langt dårligere betingelser. Samtidig er det presidentvalg i Barcelona i neste måned, og der er det mektige menn som er villige til å komme med store lovnader dersom de kan ta over makten på Camp Nou. Real Madrid ligger på sin side langflate etter Paris Saint-Germains Kylian Mbappe, men har større økonomiske utfordringer enn den spanske hovedstadsklubben har hatt tidligere.

Bestemte seg for å hvile Salah før AS-intervjuet ble publisert

The Athletic forstår det slik at Jürgen Klopp og den øvrige Liverpool-ledelsen ikke tolket Salahs kommentarer i intervjuet som et tegn på frustrasjon. 

Simon Hughes skriver at det ville ha vært forståelig om Klopps avgjørelse om å la Salah sitte på benken mot Crystal Palace var for å minne egypteren om hvem som er sjefen, men kilder nær manageren har antydet at Klopp bestemte seg for å hvile Salah den første timen mot Palace allerede før Liverpools seier over Totttenham onsdag kveld.

I intervjuet med AS var også Salah tydelig på at han ønsket å slette flere rekorder på Anfield. Slik sett var storseieren over Palace av historisk betydning. For første gang på 106 år i den engelske toppdivisjonen vant Liverpool en bortekamp med en margin på sju mål. Det var også sju ulike spillere som serverte de målgivende pasningene, noe som ikke har skjedd tidligere i Premier League-sammenheng. Resultatet betyr at Klopp også har ledet Liverpool til flere seiere enn noen annen manager i Premier League-æraen.

Dette var et nytt bevis på at dette Liverpool-laget er et lag som kan hjelpe Salah til å realisere både hans sportslige og personlige ambisjoner. 

Det er lett å tolke intervjuet Salah ga til AS som en strategi for å komme seg bort fra Liverpool, men det er like plausibelt at Salah ønsker å bli værenede i klubben i lang tid, mener Hughes.

Athletic-journalisten spekulerer i at alt egypteren trenger er en forsikring om at klubben føler det på samme måten, ved å tilby ham en ny lukrativ kontrakt, ikke minst i disse koronatider hvor klubben har lidd tap på over 100 millioner pund.

Salah vil være 31 år gammel når kontrakten hans med Liverpool løper ut, og Hughes slår fast at sportsdirektør Michael Edwards og manager Jürgen Klopp har en vanskelig avgjørelse å ta. 30 år gamle Georginio Wijnaldum forsvinner sannsynlig på en gratisovergang til sommeren, selv om han fortsatt er en av de viktigste spillerne i Klopps startoppstilling. Det samme kan skje med Salah dersom Liverpool-ledelsen holder fast ved sin strenge politikk når det gjelder å gi nye kontrakter til spillere som har rundet 30 år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]