– Vi trengte friske bein

Jürgen Klopp utdyper hvorfor han vraket Mohamed Salah til fordel for Takumi Minamino fra start mot Crystal Palace.

19. des 2020 kl 19.42Einar Kvande

– Det var første gang på en stund vi hadde muligheten til å gjøre noe slikt som dette, forklarte Klopp til pressen etter 7-0 over Crystal Palace på Selhurst Park.

– Vi spilte søndag-onsdag, så vi trengte friske bein i dag. Joël kom inn, Naby kunne kunne inn, og så måte vi tenke på hvordan vi skulle håndtere angrepsrekka. Mo hadde spilt de fire siste kampene, så det har vært en svært intens periode for ham. Så det var åpenbart at det måtte bli ham.

– Vanligvis forventer du at en kamp mot Crystal Palace vil bli veldig jevn, basert på de siste resultatene våre mot dem, så vi hadde muligheten til å sette ham inn den siste halvtimen. Jeg mente det var en god idé. Vi gikk for dette, og men det ble ikke helt slik vi hadde forestilt oss, selvsagt. 

I dag var det 13. gang at Roberto Firmino, Sadio Mané og Mo Salah scoret i samme kamp for Liverpool, men det var første gangen siden bortekampen mot Porto i april 2019. Det var også andre gang at de gjør det mot Crystal Palace.

Salah ble også i dag den eneste Liverpool-spilleren i historien til å score to ganger i en Liverpool-kamp ved to separate anledninger som innbytter.

Minamino har vist god form på trening

Takumi Minamino, som startet kampen i steden for Mohamed Salah, gjorde Liverpools første mål allerede etter 125 sekunder.

– Først og fremst ønsker vi å benytte Taki. Dersom du spiller for oss på midtbanen må du ha offensive egenskaper. Så det betyr at Taki kan spille der. Han har spilt der to ganger, og har spilt bra. Han har sett veldig skarp ut på trening. Han har vært i veldig god form. Det var grunnen til at han spilte i dag. 

– Han spilte en topp kamp i dag, scoret et fint mål og er i god form. Det ønsker vi å dra nytte av. Jeg snakket med ham i garderoben nå, og han gliste fra øre til øre. Han har det bra nå, og det er til stor hjelp.

Takumi Minamino er faktisk bare den sjette spilleren i Liverpools historie til å score alle sine fire første mål for klubben på bortebane, etter Andrew McCowie, George Fleming (de første fem), Michael Owen, Fabio Aurelio og Jordon Ibe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]